avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Tr. de 45 zile prev. de C.proc. fisc. e pe zile ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Tr. de 45 zile prev. de C.proc. fisc. e pe zile calendaristice sau lucratoare

Buna ziua, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa ma lamureasca: Conf. art. 70 din Ordonanta 90 din 2003 (Codul de procedura fiscala), cererile depuse de către contribuabil potrivit prezentului cod se soluţionează de către organul fiscal în termen de 45 de zile de la înregistrare. Acest termen se socoteste pe zile calendaristice sau pe zile lucratoare ?. Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva :D =D>
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 12:26, 19 Ianuarie 2013
@freeelis
Nu era vorba despre filosofie, ci despre un răspuns care să folosească celui care întreabă. Degeaba îi spun că termenul are în vedere toate zilele (adică zilele calendaristice), dacă nu îi spun şi cum se calculează şi, mai important, unde scrie ca să poată verifica şi singur, nu doar să mă creadă pe cuvânt.
lucian huzum a scris:

u.b.i.k. a scris:

Nici una nici alta. Termenele procedurale se calculeaza pe zile libere, ....

Ziua libera este ziua in care nu se lucreaza, nu se desfasoara legal activitate. Termenele procedurale se calculeaza pe zile, indiferent ca sunt lucratoare sau nelucratoare, libere sau nelibere si cum or mai fi ele, cand este cazul legea prevede in mod expres. Si cum in cazul de fata legea nu prevede in mod expres socotim termenul numarand zilele din ... calendar.



Nu. Zilele libere sunt ceea ce Codul de procedura civila zice ca sunt, nu ce credem noi ca ar fi, nu ce inseamna ele in limbajul comun, nu zile de sarbatoare in care suntem liberi sa facem ce dorim, nu zilele in care mergem la pescuit ori cele in care mancam seminte, nu, nu. Astfel cum am scris mai sus, zilele libere sunt zile intregi, de 24 de ore fiecare, nu de 8 ore lucratoare, nu de 16 ore libere dupa munca, nu de 18,134782 ore ... ci de 24 de ore.
Importanta calculului corect al termenelor? URIASA. IMENSA. Un recurs muncit si absolut intemeiat va fi ABSOLUT necitit si respins ca TARDIV daca nu calculezi termenul corect, SAU simetric opus, poti sa starnesti zambetul spontan al completului de judecata si al colegilor sustinand ca recursul partii adverse este tardiv promovat pentru ca a fost depus intr-a 17-a zi calendaristica (se prea poate ca a 17-a zi calendaristica sa fie de fapt ziua libera 15).
Multumesc mult tutoror pentru raspunsurile competente si utile pentru mine. Va doresc numai bine :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ContSters193525 ContSters193525 Pentru un apel sau recurs se iau zile calendaristice sau lucratoare (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza ? ContSters382135 ContSters382135 Instanta spune : \" cu apel in 10 zile de la comunicare \" . Cum se calculeaza ? CALEDARISTIC sau LUCRATOARE ? (vezi toată discuția)
Zile lucratoare sau nu? noisette noisette in penal, pentru exercitarea cailor de atac sau pt. ramanerea hotararilor definitive si irevocabile se socotesc termenele incluzand zilele nelucratoare sau ... (vezi toată discuția)