avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

Buna ziua
Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei postului, care este pe concediu de crestere al copilului.
Problema mea este ca ea doreste sa se intoarca la serviciu din 1 februarie 2013, pentru a beneficia de 500 lei de la stat. Mi se vor intocmi actele pentru concediere individuala, iar intrebarea mea este cate ore va trebui sa merg la serviciu in perioada de preaviz (20 zile, nu?) 4 ore sau 8 ore? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:28, 17 Ianuarie 2013
Daca in ccm aplicabil angajatoruluis sau in reg.intern al acestuia nu se prevede nimic cu privire la reducerea timpului de munca pe perioada preavizului acordat in cazul concedierii, atunci durata acestuia este cea mentionata in c.i.m.

Astfel, daca in c.i.m. aveti stipulat ca timp de munca 8 ore/.zi , in perioada preavizului acordat pentru concediere va trebui sa veniti la munca tot 8 ore/zi.
Nu cred ca vi se vor intocmi acte de concediere individuala. Nu are loc o desfiintare a postului. Practic va expira CIM incheiat pe durata determinata, odata cu intoarcerea titularului postului. Veti merge la serviciu in program normal pana in 31.01.2013, inclusiv.
Da, mi s-a spus ca nu am dreptul la preaviz, dar totusi voi merge pe somaj. Se poate sa ma trimita pe somaj fara preaviz?
Multumesc de raspuns.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
otiliapaula, utilizator
Da, se poate asa ceva .. asta inseamna ca incetarea c.i.m. se va face de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ..
problema este ca durata cim este pana in 24 iulie 2013, iar titulara postului se intoarce cu 1 febr. 2013, deci cu 6 luni mai repede.

Alte discuții în legătură

Preaviz Vio5 Vio5 Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Cim determinat ruonscalafat ruonscalafat Am o salariata care este detasata la un alt angajator. Pe perioada suspendarii CIM al salariatei detasate am angajat o alta salariata cu CIM pe durata ... (vezi toată discuția)