avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala

Buna ziua
Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei postului, care este pe concediu de crestere al copilului.
Problema mea este ca ea doreste sa se intoarca la serviciu din 1 februarie 2013, pentru a beneficia de 500 lei de la stat. Mi se vor intocmi actele pentru concediere individuala, iar intrebarea mea este cate ore va trebui sa merg la serviciu in perioada de preaviz (20 zile, nu?) 4 ore sau 8 ore? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:28, 17 Ianuarie 2013
In acest caz, c.i.m. va inceta de drept la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Banuiesc ca cei de la institutia respectiva nu au intocmit corect CIM. Au trecut la data expirarii o data exacta si anume cea la care ar implini 2 ani copilul d-nei respective. Corect era ca in loc de data expirarii sa fie mentionat "pe perioada suspendării contractului individual de munca al titularului de post".
In mod normal, daca era vorba de o firma care nu are o organigrama si un numar stabilit de posturi, trebuia sa fiti mentinuta in functie pana la expirarea CIM, adica 24.07.2013. Dar fiind vorba de institutie publica, cred ca locul dvs de munca nu mai este bugetat si nu mai puteti fi platita.
Am mai intalnit astfel de situatii in practica. Acestea apar datorita incompetentei unor functionari care nu stiu sa intocmeasca CIM. Ca solutie unele institutii au mentinut persoanele respective in functie pana la expirarea CIM, altele nu. Depinde si de celelalte acte intocmite, daca la angajare vi s-a pus la dispozitie vreun act din care sa rezulte ca ocupati acel post pe durata suspendarii CIM al persoanei aflate in CCC. Trebuie sa discutati cu ce de la RU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Vio5 Vio5 Sunt in CIC. In data de 9.11.2009 mi-am depus cererea pentru a reveni la serviciu, mentionand data de 11.11.2009. Angajatorul nu mi-a dat acordul pe motivul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Cim determinat ruonscalafat ruonscalafat Am o salariata care este detasata la un alt angajator. Pe perioada suspendarii CIM al salariatei detasate am angajat o alta salariata cu CIM pe durata ... (vezi toată discuția)