avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dosar suspendat pt lipsa domiciliu parte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dosar suspendat pt lipsa domiciliu parte

Am un dosar suspendat contra la mai multe persoane, pe motiv ca n-am domiciliul la una dintre acele persoane.

1. Cat timp poate sta dosarul suspendat pana gasesc eu domiciliul ?

2. Pot sa renunt la judecata cu persoana careia n-am domiciliul si sa continui cu restul?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:01, 14 Ianuarie 2013
la 1 an din momentul suspendarii, actiunea se respinge ca fiind perimata.

in acest interval de 1 an ori indicati domiciliul (adresa evidenta populatiei cu motivarea dosarului pe care il aveti), ori renuntati cu privire la persoana al carei domiciliu nu-l puteti indica

.
In conformitate cu art. 95 C.p.c. reclamantul la prima infatisare/termen trebuie sa invedereze instantei ca a facut tot posibilul pentru aflarea adresei paratilor dar cu toate acestea au fost zadarnice. Invederand aceste demersuri la solicitarea reclamantului va dispune citarea prin publicitate: afisarea citatiei pe usa instantei, in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar cu mare tiraj, raspandit.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Sfaturi de divort puffy_25 puffy_25 Buna ziua,sunt casatorita de 8 ani dar de 2 ani am parasit caminul conjugal de un an incerc sa divortez prima oara am incercat fara avocat am depus actele ... (vezi toată discuția)