avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-domiciliu necunoscut parit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-domiciliu necunoscut parit

Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc eu,aceasta fiind ultima adresa comuna.Suntem despartiti de 11 ani si nu stiu ce adresa are acum,sau daca are vreuna pentru ca am auzit de la anumite persoane ca doarme pe strazi,neavind nici loc de munca,nimic.Azi am avut infatisare la judecatorie si dl.judecator ma intrebat de ce am trecut adresa lui la ultimul domiciliu comun si daca am facut demersuri la politie sau evidenta populatiei sa aflu domiciliul lui actual.Eu nu am stiut ca trebui sa fac asta.Apoi a spus ca trebui facute demersuri la biroul evidenta populatiei si mi-a dat termen pt.o noua infatisare pe 30 septembrie.Intrebarea mea este:eu trebui sa fac aceste demersuri sau o face judecatoria?pentru ca nu stiu daca mie mia spus acest lucru,nu se uita la mine in momentul respectiv ci la doamna judecator sau consultant a dinsului(nu stiu cum se numeste persoana care citeaza dosarele,scuze).Daca poate cineva sa-mi dea un raspuns va rog,asi vrea sa se rezolve in septembrie .Mentionez ca nu avem bunuri de impartit si nici copii.Va multumes mult!
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:26, 24 Iunie 2008
Demersurile care trebuiesc facute pentru a se afla domiciliul paratului incumba reclamantului. Dvs. trebuie sa va interesati de noua adresa a paratului. Mergeti la evidenta populatiei si in situatia in care nu vi se da un raspuns favorabil, la termenul din sept. solicitati citarea paratului prin publicitate.
Art.95 alin.1 si 2 din Codul de Procedura Civila prevad ca, atunci cand reclamantul(dvs) desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afisand citatia la usa instantei, se publica in Monitorul Oficial sau intr-un ziar de larga circulatie.
Nu intereseaza daca din casatorie au rezultat sau nu copii, sau ati dobandit ori nu bunuri impreuna. Citarea reprezinta incunostiintarea paratului despre cererea dvs.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
ContSters53919, utilizator
Puteti adresa o cerere serviciului comunitar de evidenta informatizata a persoanelor din localitatea sau sectorul in care locuiti in care trebuie sa mentionati numele ,prenumele,prenumele parintilor ,ziua .lina .anul nasterii si ultimul domiciliu cunoscut de dvs,daca cunoasteti CNP-ul ar fi indicat sa il mentionati.In cazul in care ,ca urmare a raspunsului dat,ca are acelasi domiciliu,dati un anunt, de chemare in instanta la termenul de....,dosar nr.....,motivul....,intr-un cotidian national de mare tiraj si la Monitorul Oficial.,iar chitantele impreuna cu publicatiile incare apare anuntul le depuneti la dosar.Faceti acest lucru in paralel cu verificarea politiei.
Succes
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
instanta trebuie sa vada doar ca ati depus toate diligentele in a-l cita legal pe parat, chiar daca nu va veni, se va judeca in lipsa

av. vasilescu
In primul rand, trebuie sa mergeti la Judecatorie si sa depuneti o cerere pentru certificat de grefa (un act din care sa rezulte ca aveti proces pe rolul judecatoriei). Pe baza acestui certificat de grefa, trebuie sa depuneti cerere la Serviciul de Evidenta Informatizata a Populatiei la care sa indicati numele paratului, numele parintilor, data nasterii, ultimul domiciliu. Daca nu si-a schimbat buletinul de cand s-a mutat de acasa, veti primi raspuns ca locuieste la adresa indicata si, astfel, veti indeplini procedura.
Daca nu, citarea prin afisare la usa instantei prev de art. 95 C. pr. civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare plata pensie alimentata popescu geo popescu geo Buna ziua,,am facut o cerere catre Judecatorie pentru sistarea platii pensiei alimentare catre fiul meu,,dar am primit un inscris din care reiese ca eu trebuie ... (vezi toată discuția)
Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat pt lipsa domiciliu parte eusaisapte eusaisapte Am un dosar suspendat contra la mai multe persoane, pe motiv ca n-am domiciliul la una dintre acele persoane. 1. Cat timp poate sta dosarul suspendat pana ... (vezi toată discuția)