avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer functionar la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer functionar la cerere

buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat, acestei cereri? pentru ca din cate am citit pentru a opera transferul la cerere a functionarului public este nevoie doar de acordul unitatii la care se cere transferul, nemaifiind necesar si acordul conducatorului unitatii la care este angajat in prezent. si de cand opereaza transferul?
Cel mai recent răspuns: aqvilla , utilizator 18:45, 15 Mai 2009
Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.

Transferul opereaza de la data aprobarii cererii de transfer de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul.
Intotdeauna conducatorul institutiei publice de unde doriti sa plecati trebuie sa aprobe transferul.

Daca nu vrea sa-l aprobe, inseamna ca sunteti un angajat valoros, pe care nu vrea sa-l piarda.
Bun si daca refuza sa imi aprobe transferul, iar cererea de transfer este aprobata de institutia unde am solicitat transferul, la ce sa ma astept? vreau sa citesc si eu unde se precizeaza obligativitatea aprobarii cererii de transfer de catre conducatorul institutiei in care imi desfasor activitatea in prezent. Nu cred ca cineva te poate tine cu forta intr-un loc in care tu nu mai doresti sa iti desfasori activitatea.
Ba poate incerca sa te tina cu forta, intrucat, nici in aceasta viata nici in cele viitoare nu a citit/nu va citi Constitutia Romaniei. In aceasta viata ar fi suficient sa le aduceti la cunostinta dispozitiile art. 41 din Constitutie.

Intrebati-l pe conducatorul institutiei la care vreti sa plecati daca va angajeaza si in conditiile in care va dati demisia. Eu am procedat asa (o singura data)!
Conform legii, pentru functionarii publici in cazul unui transfer la cerere nu exista nici o dispozitie legala prin care sa se specifice obligativitatea obtinerii acordului institutiei de la care se pleaca. Este necesar acest acord in cazul in care este vb de un transfer in interesul institutiei. Cat priveste demisia nu am de ce sa imi dau demisia pentru ca as pierde treapta de salarizare pe care o am acum, iar in plus nu vad de ce sa cedez in fata unui incuiat care se crede pe mosia sa. Oricum l-am instiintat ca in cazul in care refuza eliberarea carnetului de munca si a dosarului profesional si nu da curs cererii pe care am facut-o in acest sens comite infractiunea de abuz in serviciu si voi face plangere si sesiza ANFP

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public egv egv Sunt functionar public si as dori sa ma transfer de la o primarie de comuna la alta primarie de comuna pe aceeasi functie ,Spuneti-mi va rog care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Se poate transfera un functionar public daca angajatorul nu aproba ContSters137840 ContSters137840 cum se poate transfera un functionar public fara a avea acordul angajatorului ? (vezi toată discuția)
Transfer functionar public in interes de serviciu Nagy Zsolt Istvan Nagy Zsolt Istvan buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat in interes de ... (vezi toată discuția)