avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este valida o amenda data unui cetatean fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este valida o amenda data unui cetatean fara verificarea unui act de identitate ?

Cetateanul in cauza neavand asupra lui nici un document si deplasandu-se pe jos. Cetateanul nu a primit in mana procesul verbal nici nu a semnat acest document.
Cel mai recent răspuns: id012012 , utilizator 10:55, 18 Ianuarie 2013
Pai daca cetateanul nu a fost identificat de agentul constatator, ce date s-au inscris in procesul verbal de sanctiune contraventionala?
daca in procesul verbal sunt mentionate datele reale ale contravenientului actul este valabil.
Se poate trimite prin posta la adresa contravenientului din actul de identitate sau resedinta dupa caz)
si cum se poate verifica ca nu altcineva a dat datele persoanei acuzate, sau ca politistul nu trimite amenzi la intamplare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa actului de identitate FVS FVS poti primi amenda pentru faptu ca nu ai asupra ta actul de identitate? (vezi toată discuția)
Urgenta! - plangere contraventionala! fany22 fany22 Buna, Am primit un proces verbal de contraventie, cum ca o masina a firmei mele a parcat acum 4 luni pe o parcare cu plata si nu avea bon afisat. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)