avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de functii

daca un anjagat - personal contractual - dintr-o institutie publica se mai angajeaza intr-un loc tot personal contractual este cumul de functii? Ce modificari ar trebui operate in contractul de munca al persoanei? Trebuie depus ceva la ITM? Cum se procedeaza? Iar pentru deducerea personala?
Cel mai recent răspuns: orianadiana , utilizator 17:37, 15 Ianuarie 2013
Nu se modifica ceva in c.i.m. al salariatului .... la ITM , noul angajator va transmite REVISAL-ul.

D.p.d.v. fiscal, salariatul respectiv va trebui sa depuna o declaratie prin care va specifica unde are functia de baza pentru a i se acorda deducerea personala.
dar din moment ce nu se modifica nimic....in revisal ce se transmite? si nici ceva decizie nu se intocmeste?
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
orianadiana, utilizator
In REVISAL se va transmite de catre noul angajator c.i.m. .... pentru ce decizie?
multumesc....ma refeream eu ca angajator initial daca am de emis ceva decizii, noul angajator e altcineva..deci nu ma priveste
Nu va priveste cine este noul angjator .. dvs aveti o singura problema - daca s-ar putea spune - sa intrebati salariatul la cine doreste sa aiba functia de baza , in vederea stabilirii deducerii personala.

In Codul fiscal se stipuleaza, la art. 7 alin. 1 pct. 3, ca ,activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Copii minori in intretinere fanady fanady Buna ziua. Am doi copii minori, unul de 17 ani elev clasa a XII si al doilea in varsta de 12 ani elev in clasa a VI. Pentru deducerea acordata la impozitul ... (vezi toată discuția)
Deducere /salariu Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, va rog, poate ma ajutati cu urmatoarea speta (datele au rol de exemplificare): Salariatului Ion i s-a incetat CIM, in data de 07.01. S-a emis ... (vezi toată discuția)
Revisal - noi vs itm bisisica bisisica Salutare. Va aduc si eu in atentie o problema a acestui soft minunat. Speta: O persoana vine se angajeaza pe punctul de lucru, adica pe un CUI, sa ... (vezi toată discuția)