avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere /salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere /salariu

Buna ziua,
va rog, poate ma ajutati cu urmatoarea speta (datele au rol de exemplificare):
Salariatului Ion i s-a incetat CIM, in data de 07.01. S-a emis decizia, s-a operat Revisal. Incepand cu data de 07.01. i se intocmeste un alt CIM - alt numar, alt Revisal, alte conditii.
Cum se calculeaza deducerea, tinand cont ca nu este vorba de doua CIM active si nici cumul de functii, ci doar de acelasi salariat, cu acelasi CNP si acelasi angajator?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:23, 22 Aprilie 2016
Parerea mea este ca puteti acorda deducerea personala la veniturile realizate la CIM incetat, iar la noul CIM o acordati doar de luna viitoare.


Normele de aplicare a Codului fiscal:

SECȚIUNEA a 5-a

Termenul de plată a impozitului

16. (4) În cazul în care un angajat care obține venituri din salarii la funcția de bază se mută în cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursă de venit (loc de realizare a venitului).

Deducerea personală se acordă numai de primul angajator, în limita veniturilor realizate în luna respectivă, până la data lichidării.

Dacă reangajarea are loc în aceeași lună cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate în această lună de la angajatorul următor nu se va lua în calcul deducerea personală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala blouemoon blouemoon Buna ziua, rog un raspuns pt. urmatoarea intrebare: La un salariat care s-a angajat in cursul lunii pe data de 16 I se acorda deducere personala? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Functie de baza pt deducerea personala Cristinabv Cristinabv Pentru un salariat care pana in 21 ale lunii a avut un CIM cu 2 ore/zi si din 22 ale lunii s-a angajat la alt angajator cu CIM de 8 ore/zi unde i se considera ... (vezi toată discuția)
Deducere personala de baza la doua contracte de munca ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua, O jumatate de luna am lucrat pe o firma, am fost lichidata, si angajata pe cealalta firma cealalta jumatate de luna cu norma de 8 ore . Va ... (vezi toată discuția)