avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arme albe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arme albe

as dori sa reluam dicutiile referitoare la armele albe ca pana acuma din cat am vazut nu s-a clarificat nimica... daca ar fi sa ne luam strict dupa lege nu ai putea sa iti cumperi o surubelnita de la magazin si sa mergi acasa cu ea in buzunar ca esti pe domeniul public si poate fi considerata arma alba cu care poti intepa pe cineva... ce sa mai zic de un cutit sau topor sau alte obiecte care pot fi considerate contondente. pana la urma ai voie sau nu sa circuri cu un cutit in buzunar pe strada?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 17:37, 15 Ianuarie 2013
Legea este învechită și cam deficiatară în exprimări.
După părerea mea „portul ilegal de armă albă” se interpretează de către organul judiciar în funcție de situație și de împrejurări.

Astfel, dacă de exemplu, un bucătar are în portbagajul mașinii o trusă scumpă de cuțite de bucătărie de toate tipurile și dimensiunile în timp ce se deplasează la un restaurant unde este invitat să prezinte o emisiune culinară și la o verificare de rutină îi sunt descoperite aceste cuțite, în mod sigur nu va fi acuzat de nimic.

Dacă însă, cu ocazia în care un hoț este surprins și imobilizat în timpul săvârșirii unei infracțiuni de furt, iar la pecheziția corporală la care este supus se descoperă asupra lui o șurubelniță, ar putea fi acuzat de port ilegal de armă albă.

Nu este normal să fie așa, dar având în vedere că legea armelor este așa cum este... s-a ajuns la această practică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de rutina / filtru de politie; arme albe annamariacir annamariacir Buna ziua. Imi cer scuze daca s-au mai pus aceste probleme dar imi este aproape imposibil sa caut prin miile de discutii :) Prima mea intrebare este daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara perspikce perspikce Am fost legitimat acum 3 seri la un control de rutina impreuna cu un prieten in timp ce plecam spre centrul vechi !Ne-au controlat in buzunare domni politisti ... (vezi toată discuția)
"arme albe" - unde începe si unde se sfârseste portul ilegal...? Naganori Naganori Buna ziua, Îmi place deseori sa calatoresc prin locuri unde \"mâna omului nu prea pune piciorul\". :P În scopuri utilitare, port uzual în rucsac un ... (vezi toată discuția)