avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului
Cel mai recent răspuns: diana03 , utilizator 18:11, 16 Ianuarie 2013
Nu prea...Concediul pre/post natal se acorda si daca aveti aveti o sigura luna stagiu de cotizare.Indemnizatia pentru cresterea copilului este conditionata de obtinirea de venituri impozabile 12 luni anterior nasterii copilului.Daca nu sunteti eligibila pentru concediu pre/post natal, cu siguranta nu sunteti nici pentru indemnizatie..
conform oug 111din 2010,cei care nu sunt eligibili pentru concediu de maternitate pot solicita concediu de crestere a copilului imediat cu nasterea copilului.art 10 lit b
Dvs, dupa uzerul ales, sunteti mama copilului.:)
Articolul de care aminteati (nu-i tocmai nr.10 ) se refera, in principiu, la tatal copilului, care nu poate beneficia de concediu de materninate, acesta fiind un drept exclusiv al mamei.So, daca tatal a obtinut 12 luni anterior nasterii copilului venituri spuse impozitarii, poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, incepand cu data nasterii copilului, daca mama nu beneficiza de concediu postnatal .Aceste venituri obtinute de tata il fac eligibil pentru CCC dar el va ramane neeligibil pentru concediu prenatal.:)
mai mult ma intereseaza daca eu ca mama sa nu mai intru in postnatal si sa depun direct actele pentru ccc
Nu-ati citit cu atentie ce v-am scris.:)
Oricum nu puteti intra direct in CCC pentru ca sunt obligatorii 42 zile postal.
Dar, ca sa fie cat mai concret pe situatia dvs, spuneti-mi in ce luna de sarcina sunteti si care este situatia dvs acum:salariata(de cat timp,) somera, casnica, studenta,PFA,etc..

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere dosar ccc Nico 13 Nico 13 Buna ziua, Daca nu beneficiez de concediu pre si post natal, care este termenul legal de depunere dosar concediu crestere copil? Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)