avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen de depunere dosar CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen de depunere dosar CCC

Buna ziua,
Daca nu beneficiez de concediu pre si post natal, care este termenul legal de depunere dosar concediu crestere copil? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 2 Februarie 2017
Buna ziua!


Dreptul salariatelor la concediul de maternitate este prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, condiţiile de bază fiind ca acestea să aibă domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul ţării noastre şi să fi cotizat cel puţin o lună în ultimul an la sistemul public de sănătate.

Salariatele care nu mai sunt asigurate din motive neimputabile lor pot să beneficieze de concediul de maternitate dacă nasc în termen de nouă luni de la pierderea efectivă a calităţii de asigurat.

Deci daca nu ati cotizat cel putin o luna pentru a beneficia de concediu de maternitate, cu atat mai putin nu beneficiati de CCC.
Termenul de depunere a actelor pentru indemnizatia pentru CCC ,in situatia in care nu indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de concediu si de indemnizatia de maternitate, este de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

In acest caz, veti primi indemnizatia pentru CCC de la data nasterii copilului daca depuneti dosarul in termenul mai sus mentionat.
Eu voi fi angajata pana in data de 23.03.2017, data de la care cu acordul partilor voi inceta contractul de munca. Dupa care nu voi intra in concediu pre si post natal dar voi fi coasigurat la sotul meu. Voi naste la sf lunii mai dupa care doresc sa intru imediat in concediu crestere copil. In aceste conditii pot intra imediat in ccc, nu? Va multumesc!!!
Dupa incetarea c.i.m., depuneti actele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Concediu pentru cresterea copilului nu mai are cine sa vi-l aprobe, daca ati incetat c.i.m..
Multumesc frumos pt raspuns!!!

Alte discuții în legătură

Concediul pre si post natal home_rt2 home_rt2 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste concediul pre si post natal. Am fost ieri la medicul de familie si mi-a spus ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului diana03 diana03 daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)