avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Marfa din Polonia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Marfa din Polonia

Doresc sa aduc haine pentru comercializare in Romania din Polonia prin comanda pe internet. Se plateste TVA pe factura din Polonia? In tara cum se calculeaza tva datorat la stat: valoare de pe factura x 1,24 sau se calculeaza 24% din pretul final de la raft a marfii?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:22, 15 Ianuarie 2013
Daca sunteti platitor de TVA aplicati taxare inversa (TVA-ul si pe deductibil si pe colectat).
Asta inseamna inregistrare in ROI si plata TVA lunar.
Nu sunteti platitor TVA-ul polonez intra direct in costul marfii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Import haine din ue pentru magazin online alex212 alex212 Salutare Imi cer, in primul rand, scuze daca nu am postat in categoria potrivita. Am nevoie de niste informatii referitoare la taxele ce le include importul ... (vezi toată discuția)