avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am luat niste bani cu imprumut!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am luat niste bani cu imprumut!

In data 13 iulie 2012, am imprumutat suma de 3000 ron, de la o cunostiinta facand o chitanta de mana " de buna credinta" intelegerea a fost pentru, suma de 3000 ron achitabila, in 6 rate a cate 500 ron lunar. Chitanta de mana a fost semnata cu datele mele din buletin adresa si semnatura, si stampila celui care ma imprumutat, cu stampila firmei pe care o detine individul. Nefiind martori decat persoana care m-a imprumutat, si prietenul ei cetatean strain, si prietena ei.
Dar actul nu a fost facut la notariat!!
M-am certat cu aceasta persoana din alte motive decat banii cu imprumut, si acum de razbunare din partea ei, vrea sa-i achit toti banii care au ramas de plata, 500 ron pe care -i vrea in 8 zile, incepand cu data de azi 16 ianuarie.
Desi data de achitare era luna urmatoare!!! Fara act la noctar doar o chitanta de mana, cu stampila firmei prietenului ei, care m-a imprumutat!
Ce pot sa fac,???????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 16 Ianuarie 2013
Nu aveti nimic de facut decat sa achitati cf intelegerii scrise si nimeni nu are ce sa va faca.
Din socotelile mele, ar trebui sa platiti ultima rata in ianuarie. Prima rata nu ati platit-o in august, asa cum ar fi trebuit sau v-ati inteles altfel ?
ma pasuit in pe luna decembrie dat fiind sarbatoriile, eu mai am sa i achit o rata, dar ea nu vrea sa mai respecte intelegerea lunara, m-am certat cu persoana respectiva, si ca sa se razbune, ma amenintat ca vrea sa-i achit rata in 8 zile incepand de azi!! Desi intelegerea pe chitanta de mana este rata lunara la data de 15 a lunii.
pt pasuire, banuiesc ca nu mai aveti nicio intelegere scrisa.. asa ca ce ati platit in ian a fost pt decembrie si datorati rata pe luna asta.
Luati imprumut de pe la altii, dati-i si gata. Riscul cel mai mare e sa va dea in judecata si sa aveti de platit cheltuieli de judecata, atat, desi la data termenului probabil ca veti fi achitat deja datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati - cum pot sa-i recuperez? johnyx89 johnyx89 Buna! Am oferit unei fete o suma de 3000 ron sub forma de imprumut si ne-am inteles sa-mi plateasca in rate cate 200 ron lunar. A platit cateva luni insa acuma ... (vezi toată discuția)
Lmprumut bani familistu familistu In 2011 am luat niste bani imprumut de la un vecin cu act la notar. Termen de rambursare 31.12.2011. Evident din pacate nu am restituit bani. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Executare silita anonim82 anonim82 Buna seara,astazi am primit un plic ce contine o instiintare de executare silita.In urma cu 3 ani am imprumutat de la o firma o suma de bani,urmand ca in ... (vezi toată discuția)