avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,astazi am primit un plic ce contine o instiintare de executare silita.In urma cu 3 ani am imprumutat de la o firma o suma de bani,urmand ca in decurs de 1 an sa-i innapoiez in rate,oprindu-mi din comisionul lunar(am avut un contract de colaborare dar pe firma-),banii fiind luati pe proces verbal intre firma respectiva si mine(pers. fizica).Totul a fost ok,banii au fost opriti in rate cum s-a stabilit,pana cand nu am mai colaborat cu ei.La sfarsit am incheiat contractul de colaborare cu ei urmand sa le mai achit o suma restanta pana in luna oct.2011,ceea ce am si facut, dar .......s-a refacut un alt contract pe aceeasi suma intre o persoana fizica din acea firma si mine,nespecificand ca au mai ramas o mica parte de innapoiat(motivul schimbarii a fost ca :nu pot sa faca dovada ca acei bani au fost scosi din contul firmei,ci ar fi fost banii lor de buzunar).Acum mi-au trimis aceasta hartie cum ca am depasit termenul de inapoierea banilor si imi cere sa ii dau inapoi toat suma--..........suma care a fost oprita lunar din comision si ulterior restanta prin posta.Cum as putea sa fac dovada ca le-am dat banii ?Cum as putea sa ies din aceasta problema?Ajutati-ma cu un sfat va rog este urgent?!!Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:40, 24 Februarie 2014
Pentru perioada de colaborare aveti documente justificative prin care sa probati ca ati achitat ratele lunare ?
In luna oct 2011 ati achitat integral imprumutul?
Daca detineti toate documentele justificative comunicati firmei situatia
Daca amiabil nu solutionati,apelati la mediator

Nu mi-a dat nimic la mana dovada ci doar imi spune-au ca mi-a oprit suma de... si imi trimite-au pe cineva banii in plic mai putin cu suma oprita.eu le taiam facturi si chitante pe toata suma care ar fi trebuit sa o a la sfarsitul lunii.ex: comisionul era de 500 ron se emite-au facturi si chitante de 500ron si bani in mana prime-am mai putin cu 200 ron.Multumesc !
Daca nu aveti documente justificative prin care sa probati achitarea lunara a ratelor convenite,va este dificila sa sustineti si sa probati achitarea sumei
Este o contradictie in sustinerile dv ar fi fost banii lor de buzunar si se emite-au facturi si chitante de 500ron
Daca erau banii lor de buzunar pe cale de consecinta nu erau in evidenta contabila a firmei,respectiv recuperarea acestora nu necesita emiterea de facturi si chitante de 500ron...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere chitanța S.B. S.B. Buna ziua,va rog sa imi spuneți daca este legal ca asociația de locatari sa nu emită chitanța pentru încasarea datoriei provenite din penalizare. ... (vezi toată discuția)
Monografie cont colector RobertR RobertR Buna ziua, Colaborez cu o firma de curierat pentru a livra produsele catre client iar clientul plateste contravaloarea lor ramburs, pe baza de chitanta ... (vezi toată discuția)
Restante Anca1011 Anca1011 Buna seara, Am si eu o nelamurire. Am avut un contrct cu cei de la Cosmote acum 3 ani. Am reziliat cntractul, am achitat ultima factura, dar bineinteles ca ... (vezi toată discuția)