avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rejudecare.Agravarea situatiei inculpatului?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rejudecare.Agravarea situatiei inculpatului?

In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre:
- inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila,
-parti responsabile civilmente,
-Parchet in favoarea inculpatului pe latura penala dar si pe latura civila si in favoarea partii civile pe latura civila, si
-partea civila (in latura civila),
cu trimiterea cauzei spre rejudecare la instanta de apel, pentru judecarea apelurilor (apeluri promovate doar de catre inculpat (in latura penala si latura civila) parti resp. civilmente si partea civila (doar pe latura civila) in rejudecarea apelului se poate agrava situatia inculpatului in latura penala?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 08:29, 12 Februarie 2009
Nu :)
inculpatul nu isi poate agrava pedeapsa in propria cale de atac.
av. vasilescu
Parchetul a facut recurs in favoarea inculpatului? In acest caz, cu siguranta nu se va agrava pedeapsa aplicata inculpatului.

Imi poate spune cineva daca, partea civila prin apelul promovat solicita masura sechestrului asigurator (doar acesta a fost motivul de apel invocat de partea civila),iar instanta de apel nu solutioneaza acest capat de cerere, dar instanta de recurs a admis si recursul partii civile, acest fapt poate agrava situatia inculpatului pe latura penala , in rejudecareas apelului?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
ContSters40598, utilizator
Nicio parere?

Alte discuții în legătură

Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in apel - apel declarat de inc. si partea civila rosica rosica Apel facut de condamnat cat si de partea civila ,celui condamnat i se mai poate une la pedeapsa ?iar partea civila a facut totodata apel ,asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)
Al doilea recurs ContSters40598 ContSters40598 Sentinta de la fond (condamnare la 3 ani cu executare) intr-o cauza penala a fost apelata de catre inculpat atat in latura civila cat si in latura penala, ... (vezi toată discuția)