avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil-mosteniri, drept de proprietate si altele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil-mosteniri, drept de proprietate si altele

Am cumparat de curand o casa pe care as dori sa o donez fiicei mele Eu mai am si un baiat Este nevoie de semanatura lui ? tin sa precizez ca sunt amandoi majori, iar aceasta casa nu este mostenire, este achizitionata acum Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns Va multumesc




Cel mai recent răspuns: natalexia17 , utilizator 16:14, 19 Ianuarie 2013
Buna ziua!

Asa cum chiar dumneavoastra ati spus, nu este vorba de o mostenire, pentru a lua in calcul si drepturile celuilalt urmas, ci vorbim de o donatie.

Daca nu sunteti casatorita ( sau sunteti vaduva) puteti dispune de bunul achizitionat dupa cum credeti de cuviinta, fara acordul unor terte persoane. Daca, insa, sunteti casatorita, nu veti putea dona respectiva casa fara acordul sotului, caci, fiind dobandita prin contract de vanzare-cumparare, constituie un bun comun sotilor.

Numai bine!
De ce nu ati cumparat-o direct pe numele fiicei????? Ati fi fost scutita de multe cheltuieli si batai de cap.
Dupa decesul dvs donatia poate fi atacata de fiul dvs. Cel mai sigur e contractul de vanzare cumparare catre fiica, dar trebuie tinut cont ca daca detineti bunul pe care vreti sa il vindeti de mai putin de 3 ani, trebuie sa platiti un impozit mai mare catre stat la incheierea actului.
Nici la donatie, nici la vanzare nu este nevoie de acordul fiului daca acesta nu este proprietar.
Va multumesc mult pt raspunsuri Am cumparat casa pe numele meu deoarece fiica nu se afla in tara si nu am fost informat bine credeam ca nu este nici o problema daca vreau sa donez .. O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)