avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocare cont de anaf
Discuție deschisă în Executare silită

blocare cont de anaf

Buna ziua,

In mare ar fi vorba despre o persoana care candva a fost adiministrator la o societate comerciala care nu si a achitat obligatiile la bugetul statului,din acest motiv persoana in cauza a fost data in judecata de Administratia Finanaciara,ulterior s a demonstrat ca el la vremea respectiva nu mai avea nicio functie in societate,a fost proces in 2008 care a fost castigat. Conturile au fost deblocate.........dar datorita unor amenzi spun cei de la Finante i au blocat cardul,care este si card de salar, dupa nenumarate drumuri la Administratia Financiara au spus ca pana nu si plateste amenzile nu au cum sa i deblocheze contul(ar fi vorba in jur de 1500 lei ).......Spuneti mi va rog exista vreo modalitate prin care sa i poata obliga pe cei de la Finante sa i deblocheze contul? Amenzile respective au fost in 2008 ,persoana nu a primit niciodata nicio instiintare despre vreo amenda.......pur si simplu s a trezit cu contul blocat si nu si a mai putut ridica salarul,asta s a intamplat anul trecut prin vara si de atunci contul este tot blocat.Daca nu i deblocheaza contul nu are din ce sa plateasca amenzile deoarece pe cont sunt mai multi bani decat amenzile cu tot cu penalitati.
Amenzile din 2008 si pana acum nu se prescriu?
Cel mai recent răspuns: monicuta11 , utilizator 15:54, 22 Februarie 2013
Nu, nu a intervenit prescriptia.
Daca a blocat contul, de ce nu a luat si cei 1500 ? Nu puteti obtine ceva informatii de la banca ?
Nu.....au spus ca pe ei nu i intereseaza.......cu toate ca am vb cu persoane care lucreaza la banca si au spus ca banca poate sa deblocheze contul si ca nu au dreptul sa faca asa ceva........avand contul blocat nu are cum nici sa plateasca amenda nici sa se foloseasca de bani.......precizez ca in cont sunt in jur de 3000 de lei si cei de la finante spun ca trebuie sa mearga sa achite la ei la Trezorerie......eu asa ceva inca nu am mai auzit.
Exista vreo procedura legala ca banca sa deblocheze contul?
nimic.......niciun raspuns.....nicio solutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont bancar-??? brandusa1 brandusa1 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pentru neplata unei amenzi sa-mi blocheze un cont . Nu stiu cum s-a ajuns aici pentru ca nu am fost instiintata. Am aflat ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi de catre administratia financiara alexcri77 alexcri77 Buna ziua in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf, desi plata a fost efectuata Paula_Haiura Paula_Haiura Buna ziua, Situatia mea ar fi aceasta: Nu am achitat contributiile la bugetul de stat la termen, am primit somatie de la ANAF, iar in decurs de cateva ... (vezi toată discuția)