avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Am achizitionat in urma cu 3 ani prin programul prima casa un apartament impreuna cu sotia mea. Amandoi suntem proprietari, eu sunt debitor la credit iar ea codebitor. Am divortat in urma cu 2 luni.
Am impartit bunurile din casa.
De comun acord am hotarat sa imi ramana mie apartamentul si sa trecem creditul pe numele meu.
In ce conditii se poate face partajul acestuia si care sunt pasii de urmat? Pana acum am achitat ~7000 euro rate din care doar ~2000 reprezinta contravaloarea apartamentului restul fiind dobanzi si comisioane bancare.
Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:13, 4 Februarie 2013
Pacat ca nu v-ati inteles odata cu divortul...
Oricum, in functie de conditiile de creditare puteti face una sau alta, eu nu stiu la ce va limiteaza banca.
Pai ne-am inteles foarte bine la divort. Ne intelegem si acum. Am stabilit sulta impreuna, de comun acord, insa banca ne cere un partaj notarial sau cu hotarare judecatoreasca, sau ma insel eu? M-am ametit de tot :)
Daca va intelegeti mergeti la notar ca sa discutati cu notarul costurile si ce anume aveti de facut.
Va fi necesar si acordul bancii daca sunt trecuti amandoi sotii in contract.
Taxe platiti la notar functie de valoarea din grila notariala pt ap. partajat, nu conteaza cat dati sulta.
Dupa semnarea actelor de partaj , ap va fi intabulat pe numele dvs. Pt intabulare
trebuie acordul bancii, de aia am zis sa mergeti intai la banca sa nu va treziti apoi ca banca nu e de acord sa preluati creditul.
Am fost la banca pt a verifica daca pot prelua creditul, este totul ok din acest punct de vedere. Eu credeam ca vom plati taxe in functie de valoarea sultei. E bine ca am lamurit acest aspect. Va multumesc pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)
Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)
Partaj notar - acceptul bancii? ADANNA ADANNA Buna ziua, In partajarea unui apartament ipotecat, e nevoie de acceptul bancii sau nu? (Mentionez faptul ca e vorba de un partaj la intelegere, in urma ... (vezi toată discuția)