avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... este obligatoriu sa platesc indemnizatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

este obligatoriu sa platesc indemnizatia administratorului de bloc daca constat ca acesta nu-si fsce datoria?

Am avut mai multe probleme din cauza faptului ca administratorul de bloc nu s-a inplicat in rezolvarea unor probleme pot sa nu-i mai platesc retributia?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:36, 18 Ianuarie 2013
Daca nu sunteti multumit de activitatea administratorului puteti sa sesizati presedintele asociatiei, care este persoana care poate lua o hotarare in ceea ce il priveste pe acesta, dar sa refuzati sa platiti o parte din cotele de intretinere ce va revin nu se poate.
Daca administratorul nu se implica in rezolvarea problemelor puteti sesiza la presedintele asociatiei.
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine autoritatea si competenta ,in interesul general al proprietarilor sa dispuna masuri pentru respectarea normelor de catre angajatii asociatiei de proprietari
Daca detineti probe temeinice prin care sa sustineti si sa probati incalcarea normelor in vigoare,
eventual existenta de prejudiciu material,aveti dreptul conferit si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie,astfel incat sa promovati plangere/actiune impotriva administratorului de imobil
Asumarea responsabilitatii neachitarii in termen a sumelor impuse in lista lunara de intetinere,are drept consecinta acumularea de restante,la care asociatia de proprietari este indreptatita dupa decaderea termenului legal sa aplice penalitati
Neplata restantelor in termneul stabilit,da dreptul asociatiei de proprietari sa actioneze in justitie restantierii
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
ynocentta, utilizator
tansanu a scris:

Am avut mai multe probleme din cauza faptului ca administratorul de bloc nu s-a inplicat in rezolvarea unor probleme pot sa nu-i mai platesc retributia?

Sigur ca puteti sa nu-i mai platiti retributia daca sunteti presedintele asociatiei de proprietari. Dar pana la neplata retributiei, conform codului muncii, aveti si alte mijloace la indemana, alte posibilitati de al face sa-si indeplineasca sarcinile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul blocului recurge la oprirea apei reci in bloc, datorita rauplatnicilor crocusica crocusica Ma iertati, am o nelamurire. Tocmai am primit un telefon de la administratorul blocului ca de maine va opri apa rece in bloc pentru -nu se stie cat timp. Noi ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii elena_vasile elena_vasile Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In blocul unde locuiesc se strange fond de reparatii de 5 ani si nu s-au facut decat 2 reparatii respectiv terasa si cateva ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli Lory30 Lory30 Locuiesc intr-un bloc din Zalau, jud. Salaj din anul 1976, de cand s-a dat in folosinta. Si de 40 de ani nu am fost restantieri nici macar o luna. Acum pt. ... (vezi toată discuția)