avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nota doi la purtare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nota doi la purtare

Fiului meu i-a fost scazuta nota la purtare la doi, nu am mai auzit de o masura atata de dreastica luata vreodata, poate va intrebati ce a facut, nu a dat foc scolii, nu a distrus-o , nu a batut pe nimeni, nu a vandut sau consumat droguri(pentru asta ai nota 7 la purtare) a chiulit de la ore , nu singur, dar asta conteaza mai putin, au fost intr-un bar ,a consumat o bere,dar nici cantitatea nu conteaza, s-a intors sa-si ia ghiozdanul, l-a luat si a plecat acasa.Specific ca in scoala dupa ce a intrat nu a mai participat la ore, nu a deranjat pe nimeni, a stat la chioscul scolii pana a sunat si si-a luat ghiozdanul, a plecat.
Fapta lor a ajuns la urechiile conducerii dupa ce alti doi elevi au fost prinsi in scoala fumand , acestia parandu-i si pe ei , respectiv pe fiul meu.
Ca urmare am fost informati , am fost chemati la scoala , fiul meu a recunoscut fapta (a dat o declaratie in scris) regreta cele intampate iar media i-a fost scazuta la doi, pe langa alte sanctiuni,mustrare in fata clasei,excluderea de la cursuri pentru cinci zile .
Art.42 din regulamentul liceului stabileste o ierarhie a sanctiunilor care se pot aplica elevilor in functie de gravitatea faptelor,iar mie mi se pare cam mare pedeapsa in comparatie cu alte fapte de care am cunostinta ca s-au petrecut in acest liceu sau cele mediate
Mai specific ca am contestat decizia luata de consiliul profesorilor, insa raspunsul a fost acelasi, intentionez sa fac o contestatie la Inspecoratul Scolar , dar am inteles din unele surse ca fac degeaba contestatia ca nu noi rezolva nimic
M-ar ajuta niste pareri.
Am uitat sa specific,fiul meu este elev in clasa a X-a














Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 14:05, 1 Februarie 2013
Dvs incercati sa faceti plangere ori la inspectoratul scolar ori direct Ministerului Sanatatii, iar acestia din urma eventual ar putea sa va redirectioneze printr-un reaspuns catre o alta institutie abilitate. Daca dupa toate acestea nu obtineti un raspuns care sa va satisfaca va puteti adresa instantei.
Ministerului sanatatii sau al invatamantului?
M. Invatamantului
spuneti-mi va rog parerea d-voastra, nu e cam mare sanctiune aplicata , mie frica sa nu fiu eu subiectiva si sa nui fac mai mult rau fiului meu , caci oricum mi s-a recomandat sa il mut la alta scoala
Sanctiunea aplicata este extrem de mare! Mi se pare imposibil sa fii sanctionat atat de drastic pentru o atitudine avuta in afara scolii, e drept in timpul orelor, dar este foarte mult mai ales ca de la abatere la abatere se aplica avertisment apoi daca se repeta nazdravania sau se face alta se ajunge la mustrare, excludere de la cursuri etc....si scaderea notei la purtare.
Solicitati si lecturati regulamentul intern al liceului respectiv, acolo trebuie sa fie mentionate si sanctiunile.
Daca nu gasiti intelegere la conducerea scolii, adunati toate actele pe care le detineti si le anexati la sesizarea catre inspectoratul scolar.
Nu ati precizat daca are antecendente in ceea ce priveste comportamentul anterior in cadrul unitatii de invatamant.
L.C.

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)