Administratorul unei firme si asociat unic la acea firma poate fi considerat proprietarul unui imobil cumparat pe firma?
Daca sotul meu are o firma, al carei asociat unic este, si a cumparat o garsoniera pe acesta firma, el poate fi considerat proprietarul acelei garsoniere, dupa lege se considera ca detine proprietati?
Doamne fereste! Proprietatea este clar a societatii nu a sotului.Eu ma intreb totusi, de unde au stiut cei de la Primarie de proprietatea societatii, din declaratia de impunere?Si daca da, ce baza au avut ei cand v-au atentionat?
Au aflat foarte usor, caci atunci cand am cumparat garsoniera aceasta , vecinii ne-au impus ca, fiind firma, sa ne facem intrare separat in termen de 1 an (aveam nevoie de acordul vecinilor), si pentru asta a trebuit sa mergem la urbanism,in 2008, macar, sa demaram lucrarea.
Mai exista o varianta, si nu o exclud, sa fi fost si parati din bloc de catre un vecin. Eu nu am obiceiul sa ma laud, dar sotul meu nu s-a putut abtine sa nu spuna unora pe care ii considera prieteni, si asa, sigur au aflat si cei care poate ne dusmanesc sau ne invidiaza.
Cand m-a atentionat, avea copia contractului de vanzare cumparare intre Pf. x si societatea noastra in fata.
Mi-a zis sa ii duc o copie a certificatului de inmatriculare a societatii, ma intreb daca sa fac asta sau nu?!
O baza legala, nu stiu daca au, de altfel nici dna de la primarie nu stia daca am dreptul sau nu sa mai detin, a zis ca va consulta un jurist si bineinteles ca i-am spus ca voi consulta si eu unul!!!
Trebuie sa cititi cu mare atentie contractul cu ANL-ul, sa nu fie strecurat pe acolo ceva, altfel, e clar, una-i firma, alta-i asociatul ca persoana fizica.