avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cine convoaca adunarile generale ale actionarilor?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cine convoaca adunarile generale ale actionarilor?

Buna ziua

Spuneti-mi va rog daca in perioada de reorganizare mai au loc adunarile generale ordinare si extrordinare ale actionarilor. Cine le convoaca : administratorul special sau cel judiciar?
Stiu ca atunci cand se desemneaza adm special, adunarea membrilor este convocata de adm judiciar, iar cand se propune planul de reorganizare, ea este convocata de administratorul special...Si atat?
In toata perioada nu mai au loc adunari generale ale actionarilor? Imi puteti spune cine are obligatia sa le convoace?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:03, 17 Ianuarie 2013
Buna ziua,

In art 3 pct 26 se arata ca : administratorul special este reprezentantul desemnat de adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, împuternicit să efectueze în numele şi pe contul acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură când debitorului i se permite să îşi administreze activitatea şi să le reprezinte interesele în procedură pe perioada în care debitorului i s-a ridicat dreptul de administrare. Adunarea generală a acţionarilor, asociaţilor sau membrilor persoanei juridice va fi convocată de administratorul judiciar ori de lichidator pentru desemnarea administratorului special, în termen de maximum 10 zile de la deschiderea procedurii sau, după caz, de la ridicarea dreptului debitorului de a-şi administra averea. Adunarea generală va fi prezidată de administratorul judiciar sau de lichidator, după caz. Dacă adunarea asociaţilor/acţionarilor convocată conform prezentului punct nu desemnează un administrator special, debitorului i se va ridica dreptul de administrare, dacă acesta nu a fost ridicat, iar debitorul, respectiv asociaţii/acţionarii sunt decăzuţi din drepturile recunoscute de procedură şi care sunt exercitate prin administrator special.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la dizolvare la insolventa DanielaNicolas DanielaNicolas Avem o firma aflata in dizolvare la cererea AFP din 2005. Atunci a fost numit lichidator de Registrul Comertului si respectivul nu s-a ocupat de nimic. In ... (vezi toată discuția)
Mandat de administrator expirat pe perioada insolventei ksimona ksimona Buna ziua, In data de 15.06.1010 societatea a intrat in insolventa si pe data de 11.07.2010 a expirat mandatul administratorului, care a si informat ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in reorganizare judiciara? silvian85 silvian85 Buna ziua ! Stie cineva daca avocatul stagiar este incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in insolventa respectiv ... (vezi toată discuția)