avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motive de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motive de divort

sotul unei prietene e patron de salon de masaj erotic si nu mai are nici o treaba cu prietena mea,dorm in camere separate, dar in societate pozeaza ca sot "iubitor', intelegator, bun familist si nici nu vrea sa auda de divort deoarece lui ii e bine asa;in afara de infidelitate pe care el nu o recunoaste si nu se poate proba cu cu martori faptul ca are salonul asta e o dovada?E posibil sa nu-i divorteze instanta?Nu au copii minori.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:16, 19 Ianuarie 2013
Pot divorta si la notarul public...(impartirea pe orgolii o sa dea un pic de treaba... :) )
Fara a fi specialist, va pot spune urmatoarele: nimeni nu poate tine pe cineva casatorit, fara voia lui. Prietena poate cere divortul in instanta oricand si il va obtine, fara nici o problema, eventual dupa o perioada acordata sotilor, in care acestia pot decide daca merg pana la capat cu divortul sau se razgandesc. Daca si-ar convinge sotul, ar putea divorta la notar, fara sa treaca prin instanta. Discutia apare, probabil, pentru ca prietena dumneavoastra vrea ca divortul sa fie pronuntat din vina sotului, ceea ce este mai dificil. Faptul ca are un salon erotic nu este o dovada in instanta ca este infidel. Poate fi un busines si atat. Din cate stiu eu culpa nu influenteaza impartirea bunurilor obtinute in timpul casniciei, asa ca acesta nu ar fi un motiv sa insiste pentru divort din vina sotului.
Motivele de divort pot fi variate dar trebuie dovedite.
Faptul ca dorm in camere separate nu pare un motiv suficient.
Exista si divorul din culpa reclamantului.
Sa incerce sa consulte un avocat pentru a purta o discutie din care sa rezulte ce are de facut si cum sa divorteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc o lamurire- separare in fapt lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 se poate numi separare in fapt faptul ca de 3 ani nu dorm cu sotia in pat pentru ca a spus ca sforai si dorm in pat cu copilul nostru minor de 5 ani? (vezi toată discuția)
Separare in fapt, inainte de introducerea actiunii de divort carolinacaro carolinacaro As vrea sa introduc actiune de divort din vina ambelor parti, si doresc sa stiu daca se poate considera ca motiv temeinic de divort lipsa relatiilor conjugale ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)