avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe masina platit de doua ori!!!!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe masina platit de doua ori!!!!

buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand a trebuit sa o transfer la sat ma pus sa platesc din nou impozit si cu majorari foarte mari, este corect sa platesc majorari ,cand eu am fost la zi cu plata impozitului? mentionez ca am specificat de cate ori am platit impozitul in oras, ca am buletin cu adresa pe sat... se poate face ceva sa nu platesc majorarile??
Cel mai recent răspuns: vioichim , utilizator 20:24, 27 Noiembrie 2014
Dvs aveati obligatia ca in termen de 30 de zile de la data modificarii domiciliului sa declarati modificarea adresei la primaria unde ati avut domiciliul conform prevederilor art 264, alin 4, cod fiscal :
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.

[ link extern ]

si punctului 125 din normele metodologice:

125. (1) În cazul schimbării domiciliului, a sediului sau a punctului de lucru, pe teritoriul României, contribuabilii proprietari de mijloace de transport supuse impozitului auobligaţia să declare, conform art. 264 alin. (4) din Codul fiscal, în termen de 30 de zile, la compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale din raza administrativ-teritorială unde sunt înregistrate aceste mijloace de transport, data schimbării şi noua adresă.
(2) În baza declaraţiei fiscale prevăzute la alin. (1), compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale transmite dosarul în vederea impunerii, în termen de 15 zile, compartimentului de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, specificând că, în baza confirmării primirii, va da la scădere impozitul cu începere de la data de întâi a lunii în care s-a schimbat domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, urmând ca impunerea să se stabilească cu începere de la aceeaşi dată la noua adresă.
(3) Compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, verifică pe teren, înainte de confirmarea primirii dosarului, exactitatea datelor privind noua adresă, confirmând preluarea debitului în termenul prevăzut de lege.

[ link extern ]

Ceea ce va ramane de facut:
-sa declarati modificarea adresei la directia de impozite si taxe din cadrul primariei unde ati avut domiciliul si sa sa faceti o cerere de restituire a impozitului auto platit in plus(pe perioada de cand v-ati mutat pana anul acesta)
-sa solicitati la primaria comunei o audienta la seful serviciului de impozite si taxe si sa cereti intelegere privind situatia creata in eventualitatea initierii unei Hotarari de Consiliu Local pentru scutirea de sume accesorii.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer impozit auto alexandra_draghici24 alexandra_draghici24 Buna ziua sotul si-a schimbat buletinul in 2.03.2011 adresa fiind la rural el pana in 2012 inclusiv a platit impozitul auto in Brasov in mediu urban,am cerut ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte masina dintr-un judet in altul doru6 doru6 Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata impozit masina Monica H. Monica H. in 2007 am cumparat o masina...in 2008 m am casatorit si mi am schimbat domiciliul....intrebarea mea este: unde platesc acum impozitul pt masina??? la primaria ... (vezi toată discuția)