avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tarifele la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tarifele la intretinere

Buna ziua,

Stie cineva cum se calculeaza tariful pentru apa calda? Stiu ca pretul pentru apa rece este de 5,86 lei/ mc. Am sunat la Radet si mi-au spus ca exista o formula de calcul raportata la pretul gigacaloriei (care este de aproape 170 lei), formula stiuta de administrator si obtinuta pe baza facturii de apa de la Apanova si a facturii de energie termica de la Radet. As vrea sa stiu exact acea formula, intrucat cred ca baba, care calculeaza pretul intretinerii pentru fiecare apartament, ne fura in mod grosolan.
Mai mult de atat, banii, care ii dam lunar pe curatenie pe scara pentru femeia de serviciu, nu apar pe chitanta care se elibereaza in momentul platii intretinerii. Este legal asa ceva? Ce se poate face in acest caz? Unde ar trebui sa ne adresam cu reclamatie / plangere? Si ce se poate intampla in cazul in care refuz sa platesc si banii care nu apar pe chitanta?

Va multumesc anticipat!
Banuiesc ca "baba", dupa cum ati denumit-o nu foarte elegant, este administratorul blocului.
Formula o obtineti de acolo de unde ati primit indicatiile de la Radet....
Cu privire la femeia de serviciu, banii evident ca sunt dati la "negru" tocmai pentru a nu mai plati restul darilor la stat care v-ar creste nemijlocit costurile la intretinere. Puteti sa-i atrageti atentie ca nu este legal ceea ce face si ca trebuie sa lucreze in legalitate chiar daca acest lucru inseamna o crestere a cheltuielilor pe lista.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Probabil ca "baba" care lucreaza pentru dumneavoastra, aduna din factura APANOVA suma care se afla in dreptul rubricii "apa rece pentru prepararea apei calde", la care adauga din factura RADET pretul apei calde (incalzirea acesteia), total pret la apa calda pentru luna decembrie noua ne-a dat 13.22 lei, iar la apa rece pretul este de 5.99 lei.
Nu va obliga nimeni sa platiti bani in plus fata de lista de intretinere, nu platiti DECAT suma pe care o aveti trecuta pe chitanta, nici un banut in plus.
Daca persoana care va face curatenie si schimba cazanele nu are carte de munca este foarte rau, atat pentru ea ca nu are acte si incaseaza niste bani fara documente, cat si dumneavoastra ca proprietari, intrucat incurajati munca fara acte.
Puteti sa faceti o plangere seviciului specializat in relatiile cu asociatiile de proprietari din cadrul Primariei sectorului in care locuiti, iar printre cele reclamate sa va autodenuntati pentru ca platiti si sprijiniti munca fara acte.
Cred ca cel mai indicat ar fi sa discutati cu presedintele asociatiei pentru a intra in legalitate cu toate neregulile existente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de calcul factura radet ruxrux ruxrux Ma aflu in urmatoarea situatie: pe lista de intertinere am de plata: - apa calda - 55 lei - apa rece - 45 lei - apa rece ptr preparare apa calda(rubrica ce ... (vezi toată discuția)
Pret apa rece si apa calda emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu preturile apei reci si calde? Pentru Bucuresti, sectorul 3, pretul a crescut incepand din luna ... (vezi toată discuția)
Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)