avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Suspendare plata CAS si completarea decalaratiei 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Suspendare plata CAS si completarea decalaratiei 600

Buna ziua.
Daca se poate as dori sa obtin raspuns la 2 intrebari.

Pentru Intreprindere Individuala,impozitare sistem real, cu incepere activitate in 2012 luna Aprilie.
Plata CAS a fost suspendata pe parcursul anului ca urmare a declaratiei unui venit brut estimat sub pragul de 4 x salariul mediu brut pe economie. Venitul brut realizat in 2012 a fost sub acest prag si conform acestui lucru prin declaratia 200 depusa in 2013 privind venitul realizat nu voi avea de plata contributie CAS. Asta dupa ce o sa merg la Casa de Pensii sa
demonstrez
.

Pentru faptul ca inceperea activitatii in 2012 a fost in aprilie am avut dreptul ca in 2013 sa completez o noua declaratie estimativa 200.
Din 1 iulie 2012 legea spune:
Contribuabilii al caror venit net anual, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei) nu datoreaza contributie la pensii.

Acum insa fata de anul trecut exista si declaratia 600 .

1 .Intrebarea este daca si in 2013 se poate proceda ca anul trecut si suspenda contributia CAS ?
venitul net estimat ,de data aceasta, raportat la cele 12 luni ale anului fiind sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 35% x 2117 = 741 lei)
In cazul meu practic venitul estimat raportat la cele 12 luni ale anului 2013 este sub 741 lei.

Si aici vin cu intrebarea a doua.
2 .Declaratia 600 cum se poate completa daca in cadrul acesteia se regaseste urmatorul text:
*) Venitul bază de calcul nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor
sociale de stat
şi nici mai mare decât echivalentul a de cinci ori acest câştig. ?

Va multumesc


Alte discuții în legătură

Contributii obligatorii in cazul unui birou de mediator Lentian Lentian Buna ziua, Am deschis in luna august 2013 un birou de mediator. In prezent nu realizez venituri din alte surse. Venitul declarat la finante a fost de 100 lei ... (vezi toată discuția)
Contributii asigurari sociale pfa la norma de venit lmparalescu lmparalescu PFA la norma de venit depune declaratia 600? Daca da, ce trece la \\"venitul baza de calcul\\"? - venitul de la norma de venit, sau ... (vezi toată discuția)
Depun sau nu declaratia 600? Roxie Roxie Declaratia trebuie depusa de: d) persoanele care realizează venituri din profesii libere; Eu sunt PFA traducator. CINE NU TREBUIE SA DEPUNA: ... (vezi toată discuția)