avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere activitate conditii meteo nefavorabile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere activitate conditii meteo nefavorabile

Buna ziua,
In cazul in care este necesara intreruperea activitatii din cauza conditiilor meteo nefavorabile ce documentatie trebuie intocmita ? Suspendare cim ? conf carui art?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 18 Ianuarie 2013
Ordonanta de Urgenta nr. 99 din 29/06/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca prevede :
Masurile minimale ce trebuie asigurate de catre angajatori in perioadele cu temperaturi scazute extreme pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor care lucreaza in aer liber sunt:
- distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5 – 1litru/persoana/schimb
- acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator
- asigurarea echipamentului individual de protectie

Angajatorii care nu pot asigura conditiile prevazute mai sus vor lua, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii salariatilor, una din urmatoarele masuri:
- reducerea duratei zilei de lucru
- esalonarea pe doua perioade a duratei de lucru: pana la ora 11 si dupa ora 17
- intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta

Aceste masuri se dispun daca temperaturile extreme se mentin pe o perioada de cel putin doua zile consecutiv.

Art. 7 din OUG nr.99/2000:
La aplicarea masurilor prevazute la art. 6 alin. (1) angajatorii, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, precum si ordonatorii de credite sau conducatorii institutiilor finantate din fonduri extrabugetare, dupa caz, vor stabili modalitatile de recuperare a timpului nelucrat si modalitatile de plata, dupa cum urmeaza:
a) prin recuperarea in urmatoarele 6 luni a timpului de reducere a duratei zilei de lucru sau de intrerupere colectiva a activitatii, cu mentinerea drepturilor salariale avute anterior;
b) fara recuperarea timpului de reducere a duratei zilei de lucru sau de intrerupere a activitatii, dar cu acordarea drepturilor salariale proportional cu timpul efectiv lucrat.
Multumesc inca o data . Ca documentatie in cazul acesta trebuie facut un acord intre angajator si rep salariatilor ?
Se va incheia un acord intre angajator si salariati care va cuprinde, printre altele:
- perioada de intrerupere colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta

- modul in care se va recupera aceasta perioada

- modul de plata .. etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru, conditii meteo nefavorabile negut_dorina negut_dorina datorita cond nefavorabile ex :de executat instalatia el la un bloc fara usi fara ferestre oamenii nu au putut lucra Patronul a hotarat sa-i pontez doar 4 h ... (vezi toată discuția)
Cfp-conform ccm PTC PTC Se poate stipula in CCM la nivel de unitate -suspendarea contractului fara plata din cauza conditiilor nefavorabile de vreme nu se poate continua ... (vezi toată discuția)
Frig la locul de munca mgh1968 mgh1968 trebuie eu sa recuperez orele pe care nu le-am efectuat in ziua in care fost trimisi acasa dupa 4 ore,pt ca nu puteam sa lucram din cauza frigului? angajatorul ... (vezi toată discuția)