avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

Buna ziua! Am fost angajata printr-o companie de recrutare si imprumutata unei alte companii. Ieri mi-am semnat demisia cu prezviz de 8 zile lucratoare asa cum convenisem cu seful meu, dar astazi a trebuit sa plec pentru ca imi gasisem un alt loc de munca la care trebuia sa ma prezint peste 3 zile. Am intrebat daca se poate sa stau in previz doar aceste 3 zile dar mi s-a oferit un raspuns negativ, asa ca am ales sa plec pentru ca respectivul contract de munca s-ar fi incheiat tot cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca. Ideea este ca despre demisie am vorbit doar cu managerul de la compania ce m-a imprumutat, urmand ca acesta, dupa neprezentarea mea timp de 3 zile consecutive sa trimita actele catre compania recrutoare si acestia din urma sa se ocupe de cazul meu si de aplicarea sanctiunii. Intrebarile mele sunt: este posibil sa mi se inchida contractul de catre compania de recrutare fara cercetare disciplinara astfel incat sa nu imi apara nimic pe cartea de munca, sau singura lor solutie este sanctionarea mea? Iar, in cazul in care se face comisie si se stabilieste sanctiunea, si anume desfacerea disciplinara a contractului individual de munca, aceasta se radiaza in termen de 12 luni? Sau radierea se aplica doar in cazul sanctiunilor mai mici cum sunt cea de retrogradare in functie, scaderea salariului etc? Mai pot face ceva ca sa nu fiu afectata pe viitor? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2013
ioana5050, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 18 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
1. Lipsa cercetarii disciplinare duce la nulitatea absoluta a sanctiunii aplicate, conform art.251 alin.1 C.mun.

2. In adeverinta de vechime eliberata de catre angajator va fi mentionat articolul cu care se va incheia raportul de munca .... in cazul dvs , posibil , sa fie 1et.61 lit.a C.mun.

3. Noul angajator poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Avertismente / sanctiuni acordate angajatilor DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, In conditiile in care un angajat are un comportament inadecvat la locul de munca, el trebuie avertizat / penalizat. Care sunt avertismentele / ... (vezi toată discuția)
Amenzi la locul de munca Duca Catalina Duca Catalina Este legal sa se aplice amenzi la locul de munca de către șef? (vezi toată discuția)