avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme pontaj -zilele de 24 si 31 decembrie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme pontaj -zilele de 24 si 31 decembrie

Buna seara .Pentru personalul tesa in luna decembrie 2012(...deoarece la o unitate de 800 salariati li s-au emis comunicari de CO la multi, unii fiind deja in concediu de odihna) zilele de 24 si 31 decembrie au fost pontate ca zile lucratoare(CO sau 8 ore, in functie de situatia fiecarui salariat...chiar daca dupa HG1123/2012 acestea urmau sa fie recuperate). Zilele de sambata si duminica fiind zile libere si conform HG1123/2012 recuperarea acestor zile urmand a se face in 12 si 19 ianuarie 2013; pentru pontajul 1-15 ianuarie 2013 salariatii au fost pontati liber in 12; insa 6 din ei nu au venit la servici !!!!!! Va rog pentru cei cu experienta in RESURSE UMANE un sfat....ce masuri se pot aplica? In speranta unui sfat, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 19 Ianuarie 2013
Cei care trebuia sa vina la munca in data de 12.01.2013 si nu au venit vor fi pontati nemotivat .... Normal, ar trebui sa se refaca pontajul pe luna decembrie.
Dar lichidarea lunii decembrie s-a incheiat(fiecare si-a incasat drepturile banesti) ...deci nu se mai poate reface pontajul, iar ca sa fie trecuti nemotivati....problema care se pune este, daca in libere- decembrie- s-a pontat, corect este ca in 12 ianuarie sa fie pontati zi libera....intrebarea este...in care zi sa fie nemotivati? Iar daca se ponteaza in 12, salariatii apar cu o zi lucrata in plus fata de zilele lucratoare din decembrie, care s-a incheiat. Aici este dilema ! Va multumesc .
1. Nu inteleg de ce nu se mai poate reface pontajul ...:-/ .. este o situatie speciala , care se poate repara prin refacerea acelui pontaj...

2. Daca nu a venit la munca in data de 12.01 , nu vad in ce alta zi poate fi pontat nemotivat, intrucat compensarea zilelor de 24 si 31.12 se face in zilele de 12 si 19.01.

3. Daca nu se doreste refacerea pontajului, atunci se poate angaja raspunderea patrimoniala a salariatului ... Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie - art.256 alin.1 C.mun.
La fel cum s-a procedat la mine am gasit si in forum, citez:

"Cei care au solicitat concediu de odihna in zilele de 24 si 31 decembrie vor fi pontati ca atare in acele zile.

In schimb, cei care au avut liber in 24 si 31 decembrie convenind cu angajatorul sa recupereze orele nelucrate intr-o alta zi vor fi pontati normal in cele doua zile libere (ca zile lucrate), iar in zilele in care recupereaza nu vor mai fi pontati, dupa cum a explicat mai demult pentru AvocatNet.ro Raluca Postelnicu, Project Manager in cadrul companiei Accace." .........deci luna decembrie avand 19 zile lucratoare(cu sambata si duminica liber).
Oare, masura de a li se lua o zi din concediu de odihna este solutia viabila ??? Ce credeti?Multumesc inca o data.

De ce sa li se ia o zi din CO ? ... explicatia mi se pare clara , daca au lipsit in data de 12.01.2013 au lipsit nemotivat ...

Aveau obligatia de a recupera acea zi , asa cum s-a decis de catre angajatorul sau de Guvern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere resurse12 resurse12 :sorry: zilele de 24 si 31 .12.2012 sunt declarate zile libere de catre guvern cu conditia de a fi recuperate in data de 12 si 19 .01.2013.Pt functionarii ... (vezi toată discuția)
Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)