avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi neachitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi neachitate


Buna-ziua,

In anul 2008 am executat in baza unor comenzi succesive mai multe prestari de servicii catre o alta firma. Comenzile au fost onorate in intregime de catre noi, dar beneficiara a achitat doar o parte din comenzi.
Pot intenta o singura actiune pentru plata tuturor facturilor neachitate, chiar daca au fost emise in baza unor comenzi diferite? Pot solicita conform art. 43 Cod Comercial dobanda legala comerciala. Cum o voi calcula, avand in vedere ca aceasta este diferita in prima jumatate a anului fata de cea de-a doua parte a anului?
Cel mai recent răspuns: Alina #@# , utilizator 17:14, 3 Martie 2020
Cum aflu daca acele facturi au fost inscrise in contabilitatea firmei respective?
Printr-o expertiza dispusa de instanta de judecata.
In situatia in care se solicita , pe "calea somatiei de plata", efectuarea unei expertize pentru a dovedi "acceptarea facturilor' la plata, aceasta expertiza va fi respinsa/nu va fi incuviintata de catre instanta.
OG nr.5/2001 nu prevede administrarea de probe, altele decat inscrisurile si poate interogatoriul (dupa caz).
Doar pe calea dreptului comun se poate cere o astfel de expertiza.

Av. Cermak Iuliana
Va multumesc pentru raspunsurile oferite.
Bună ziua! Am vândut unui client niște produse cu factura fiscala, iar plata urma sa fie făcută cu ordin de plata. Stiindu-l client serios, am omis să trec termenul de plata pe factura. Au trecut deja 6 luni și nu-mi mai răspunde la telefon. Intenționez să mă adresez justiției, însă, dacă nu am trecut termenul scadent al facturii, ce șanse sunt să am câștig de cauză?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate guzmania guzmania Detin o societate care intermediaza si vinde produse diverse(teuri, masti, coliere etc.) si am livrat catre o alta societate din aceste produse pe baza de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua , as dori si eu o lamurire cu privire la o recuperare de creante. firma mea a prestat pentru o alta firma niste servicii , acestea au fost ... (vezi toată discuția)