avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare

O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron.
Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta purtata cu aceasta sunt : comenzi succesive, facturi. Mentionez ca pentru cateva facturi a emis instrumente de plata care s-au incasat, insa pentru ultima factura nu si nici nu a achitat-o. Datoria este din noiembrie 2008.
Care ar fi cea mai buna metoda de recuperare a debitului?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 21:04, 30 Mai 2009
O cerere de somatie de plata in instanta facuta in temeiul og5/2001
Succes!
Daca vreti o recuperare si mai rapida si debitoarea are credite la banci, atunci puteti face cerere de constatare a starii de insolvabilitate.
Pentru a avea succes cu somatia de plata bazata pe Og 5/2001, trebuie sa faceti dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile.
ART.1 OG 5/2001
"(1) Procedura somatiei de platã se desfãsoarã, la cererea creditorului, în scopul realizãrii de bunãvoie sau prin executare silitã a creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezintã obligatii de platã a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însusit de pãrti prin semnãturã ori în alt mod admis de lege si care atestã drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrãri sau orice alte prestatii."

Ramane si varianta recuperarii creantei printr-o actiune in civil.
Somatia de plata este solutia numai daca factura este semnata si stampilata de debitoare, in caz contrar, daca nu recunoaste debitul, creanta nu este certa.Mai aveti sansa unei actiuni civile, de drept comun, actiune in pretentii, care insa se timbreaza la valoarea obiectului, spre deosebire de somatie de plata, unde taxa e de 39 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata contract de imprumut gouthough gouthough un contract de imprumut sub semnatura privata, eventual cu data certa la avocat, poate deveni titlu executoriu prin somatie de plata? Ideea ar fi sa evit o ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)
Dak creditorul e persoana fizica pot introduce somatie plata prin og 5/2001 glo glo am contract de inchiriere cu o societate comerciala. aceasta nu a platit chiria. pot introduce somatie plata? multumesc (vezi toată discuția)