avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume si prenume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume si prenume

Buna ziua. Am o problema cu numele, deoarece este scris in limba engleza, as dori sa modific cateva litere ca sa fie mai usor de citit in limba romana. Intampin fel de fel de greutati din cauza ca numele meu e greu de citit. Nu doresc schimbarea ca atare ci doar a unor litere si din numele de familie si din prenume pentru a fi mai usor lizibil si pronuntabil. Este acesta un motiv suficient pentru a mi se acorda schimbarea de nume de catre autoritati? Am inteles ca nu este acceptata schimbarea de nume fara un motiv temeinic. Sunt roman, cetatean roman, atat ca unul din parinti este strain si pentru un motiv necunoscut mie a decis sa imi scrie numele in limba engleza. In cazul in care mi s-ar accepta aceasta cerere, cum procedez mai departe pentru a schimba numele pe actele de propietate, certificat de nastere, diploma de absolvire etc.
Este o procedura simpla sau ar fi mai bine sa apelez la serviciile unui avocat?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
amh, utilizator
Cel mai recent răspuns: amh , utilizator 17:19, 19 Ianuarie 2013
adresati-va DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE si apoi vedeti ce este de facut poate delegati un avocat in cazul in care nu va descurcati .

Puteti sa va schimbati numele si prenumele pe cale administrativa ( OUG41/2003), motivul dvs e socotit intemeiat " e) cand persoana in cauza poarta un nume de familie de provenienta straina si solicita sa poarte un nume romanesc;"
Procedura si acet necesare, gasiti in link.
[ link extern ]

Vi se va schimba certificatul de nastere, apoi dvs va schimbati cu el toate actele- buletin, permis etc, pentru diplome si acte de proprietate, faceti dovada schimbarii numelui
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos. Nu vreau sa il schimb intr-un nume romanesc ci doar sa il fac mai usor lizibil, dar banuiesc ca este exact acelasi lucru.

Multumesc inca o data tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui bodnarcristian bodnarcristian buna, asa vrea sa ma interesez daca este posibil sa-mi schimb prenumele sau daca pot sa sterg un prenume pe care nu il vreau. Ma cheama Csaba Cristian si as ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui laura89 laura89 Urmeaza sa ma mut in Danemarca in luna iunie (vreau sa ma stabilesc definitiv) si numele de meu de familie este foarte greu de pronuntat in limba daneza. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie sopar sopar Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: fiica mea doreste schimbarea numelui de familie, dupa implinirea varstei de 18 ani. Copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)