avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca

Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca se va forma o comisie de cercetare incadrul unitatii in care lucrez si a trecut deja cele 30 de zile aceasta abatere este prescrisa sau angajatorii au 6 luni la dispozitie pana sa emita aceasta scrisoare de informare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 20 Ianuarie 2013
Din pacate pentru dvs, chiar daca art. 252 alin1. C.mun. prevede ca, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei, Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Decizia nr.16 in dosarul nr.15/2012 a admis recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. 1 din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

Asadar, termenul de 30 de zile incepe sa curga de la data cand comisia de cercetare a inregistrat raportul final/procesul-verbal al cercetarii disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea abaterii disciplinare - termen? alex_bis alex_bis Buna ziua, Potrivit Codului Muncii, art.252 alin (1) - Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art 252 alin (1) . in termen de 30 de zile calendaristice ... sexu sexu Codul muncii art 252 alin (1) . in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, ,Când se ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara care dureaza de doua luni aida33 aida33 Angajatorul ia cunostinta de o posibila abatere disciplinara , in baza unei sesizari inregistrate in 06.08.108, , emite decizia de convocare a comisiei de ... (vezi toată discuția)