avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... fumatul in spatii inchise
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

fumatul in spatii inchise

cui trebuie sa te adresezi atunci cind se fumeaza in spatii inchise,cu seful in frunte,desi regulamentul de ordine interioara interzice acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:01, 20 Ianuarie 2013
Conform art. 14 indice 1 din Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun
"Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele imputernicite in acest sens de catre Ministerul Sanatatii Publice si de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor".
Sanctiunea este, conform art. 10 litera a) din aceeasi lege, amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei.
In prima faza sesizati in scris angajatorul pentru nerespectarea ROI, apoi ITM si politia sanitara, pentru atac la sanatatea dvs.
Solicitati angajatorului intocmirea unui material de instruire in domeniul ssm privind pericolul fumatului activ si a fumatului pasiv, material care sa fie prelucrat sub semnatura cu toti angajatii.
In acelasi ROI trebuiau nominalizate locurile de fumat, locuri care trebuie amenajate corespunzator (ventilatie locala/ ventilatie generala, scrumiere cu capac, mijloace de stins incendiu, atentionare locuri de fumat).
In spatiile inchise, unde fumatul este interzis trebuie sa fie plantate panouri/ afise de interzicere a fumatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumat Bolo77 Bolo77 Buna ziua! Locuiesc la parter, intr-un bloc cu 3 etaje si in fiecare zi mai multi vecini de la etajele superioare ies pe scarile blocului si fumeaza ca-n ... (vezi toată discuția)
Este legal? Angheluta Angheluta Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)