avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Termenul de la care se poate cere executaea silita ?
Discuție deschisă în Executare silită

Termenul de la care se poate cere executaea silita ?

:(( Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri va rog. 1.Daca o hotarare a devenit definitiva si irevocabila de la data de 18.04.2005 tot aceasta este si data de la care poate fi pusa in executare silita ? Sau se considera data de la care s-a solicitat investirea cu titlu executor in situatia in care este vorba despre o alta data ulterioara ?
2.Tot data de 18.04.2005 de la care hotararea a devenit definitiva prin neexercitarea caii de atac, este si data de la care se poate solicita investirea cu titlu executor ? Din cate stiu eu de regula, legalizarea si investirea cu titlu executor se face cam la aceeasi data. Deci este posibil ca si in acest caz sa fie la fel, adica 18.04.2005. Si atunci pot sa afirm ca mi s-a executat silit o creanta prescrisa, fiind vorba de un teremen mai mare de 3 ani, ( si de cheltueili judecatoresti )?
3. Poate fi supusa procedurii de executare silita o hotarare care nu are semnaturile presedintelui, si ale judecatorului, ci doar ale grefierului ? Si care nu are pe ea mentiunea de titlu executor ? Eu stiu ca nu, dar astept un raspuns de la o persoana de specialitate.
4. Ce sume pot fi supuse executarii silite prin poprire pe salariu ? Cheltuielile judecatoresti pot fi supuse unei asememnea executari ? Mai ales daca vorbim de o hotarare data cu nerespectarea legii, si implicit nu datorez aceste cheltuieli judecatoresti ?
Va multumesc, :stunned:
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 11:41, 13 Februarie 2009
Daca nu ati primit instiintarea de poprire sunteti in termen sa faceti contestatie la executare si as cere si amendarea executorului pentru ca nu v-a instiintat prejudiciindu0va astfel grav interesele. E foarte usor sa obtineti suspendarea daca aveti un proces penal pe rol, este un principiu de drept, penalul tine in loc civilul, deci e nevoie de un certificat de grefa care sa ateste existenta dosarului penal si incidenta acestuia cu cauza civila respectiva. Succes!
Este vorba despre o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care instanta TMB a dispus trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale, pt savarsirea infractiunilor de gestiune frauduloasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual si uz de fals, si in care instanta a precizat ca hotararea instantei de fond este nelegala iar organul de cercetare penala nu si-a efectuat datoria in sesnul ca nu a facut cercetarea penala in mod corespunzator si nu a dispus efectuarea unei expertiza contabile in cauza penala pentru a se stabili existenta si intinderea pagubei. Astfel, in urma acestei hotarari dosarul a fost trimis la politie pentru refacerea cercetarii penale. In acest sens am dorit sa spun ca eset un proces penal pe rol.

Dupa ce i-am spus ca am platit ce intentiona dansul sa-mi execute, a doua oara executorul mi-a executat silit o hotarare judecatoreasca data tot cu nerespectarea legii, si in care s-a stabilit in sarcina mea cheltuieli de judecata. Intrebarea mea este : as putea sa declar si revizuire impotriva acelei hotarari sa solicit anularea cheltuielilor de judecata invocand tot hotararea penala de mai sus ? Adica sa demonstrez instantei ca reclamanta a savarsit infractiuni si ea trebuie sa plateasca acele cheltuieli de judecata nu eu. Am sanse sa obtin anularea lor si restituirea banilor ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut sub semnatura privata intarit de un contract de ipoteca separat pentru garantarea acelui imprumut = titlu executoriu? G_A_F G_A_F Buna ziua, Datele spetei sunt urmatoarele: In fata notarului am semnat impreuna cu partea adversa un Contract de imprumut sub semnatura privata ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)