avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare auto complet amortizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare auto complet amortizat

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: am vandut un auto complet amortizat de pe o firma pe alta, la valoarea de 1.000 de lei + tva. Societatea cumparatoare ( microintreprindere) va inregistra achizitia la mijloc fix sau la obiect de inventar ( valoare este mai mica de 1.800 de lei )?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danutza2013 , utilizator 16:03, 20 Ianuarie 2013
Autoturismul face parte din categoria mijloacelor fixe(indiferent de pretul lui de achizitie).
Si il amortizez pe 5 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare bun la obiect de inventar sau mijloc fix sain sain S-a achizitionat un telefon mobil la o valoare fara tva de 1.900 lei.Va fi inregistrat in contabilitate la mijloc fix avand in vedere valoarea lui de peste ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii snow_white snow_white Buna ziua, Am cateva intrebari la care v-as ruga mult sa-mi raspundeti. 1. Facturile si chitantele se fac in trei exemplare. Primul exemplar se da societatii ... (vezi toată discuția)