Am doua case:
1. O casa cumparata cu sotia in 1992 (la bloc).
2. Alta in care sta mama (la bloc). In 1998 mama m-ia cedat casa prin contract de intretinere, unde este mentionat ca sunt proprietar de drept din momentul semnarii, iar in fapt la decesul ei, cu rol la Impozite si Taxe pe numele nostru.
Apar doua notiuni: - casa in proprietate cu uzufruct ce nu se poate folosi si
- casa in proprietate pe care o poti folosi (de locuit, de inchiriat)
Si acum intrebarea: Da, am doua case, dar daca de a doua nu ma pot folosi, de ce trebuie sa platesc impozit marit? Codul Fiscal e facut pe genunchi (adica cu completari f.f.f. frecvente) si nu e facut decat de luat cu japca tot ce poate fi luat, fara a se analiza si alte aspecte ale vietii.
Multumesc pentru rabdare si raspuns.
Se considera ca sunteti proprietar cu data contractului de intretinere, nu cu data intrarii in stapanire de drept a imobilului.
Art. 252. - (1) Persoanele fizice care au în proprietate douã sau mai multe clãdiri datoreazã un impozit pe clãdiri, majorat dupã cum urmeazã:
a) cu 65% pentru prima clãdire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clãdire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clãdire şi urmãtoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
Eu am spus clar ca acest C.F. este facut pe genunchi si dvs. IMI CITATI din el. Credeti ca nu l-am citit ? In acel articol NU S-A VRUT sa se mentioneze si alte speze, exemplu ca a mea. Va mai aduceti aminte de scandalul cu TVA-ul pt vanzarile/cumpararile de locuinte incepand de prin 2002 ? Asa se face legislatie in Romanica.
Noi aici incercam sa va ajutam sa gasiti o cale legala pt solutionarea problemelor dvs, nu suntem in masura sa ne spunem parerea personala privind modul cum a fost elaborata legea.
Mie imi este clar ca sunteti proprietarul a doua imobile, este normal sa platiti majorat. Contractul de intretinere este asimilat unui contract de vanzare cumparare, atat ca dvs aveti o clauza sa intrati in stapanirea imobilului dupa ce ........Doamne, fereste.