avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de intretinere.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de intretinere.

dragi colegi am si eu o intrebare. Cheltuielile la intretinre se prescriu? Daca nu in ce baza nu se prescri?

Multumesc anticipat.
Cu stima cons.jur. Istina Oana
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 17:06, 10 Februarie 2009
Nu exista un termen special de prescriptie pentru aceste creante, termenul de prescriptie este cel general de 3 ani.

Pai timp de 3 ani asociatia de proprietari nu va sta pasiva, va putea obtine titlu executoriu si executa silit pe cel ce nu isi plateste obligatia de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
si furnizorii de utilitati nu sunt regii autonome in subordinea si administrarea consiliilor locale?
Se prescriu in termenul general de prescriptie, cel de 3 ani.
am intanlit in decretul 167 si termenul de prescriptie speciala.
Furnizorii de utilitati pot fi organizati ca regii autonome sau societati comerciale de subordonare locala, dar asta nu inseamna ca sunt "statul". creantele rezultate din neplata acestor utilitati se urmaresc la fel ca orice alta datorie. Dar daca este vorba de o cladire cu mai multe apartamente urmarirea datoriilor restante la cheltuielile de intretinere revine asociatiei de proprietari, care este la rindul ei debitoare la furnizorii de apa, energie termica, etc.

Alte discuții în legătură

Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația ... Bidea Cristiana Bidea Cristiana Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația de proprietari, pentru prescrierea unei datorii la cheltuielile de întreținere + penalizări ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar ursulina ursulina Bună seara! Aş dori să ştiu dacă pot institui privilegiu imobiliar asupra unui apartament care are datorii mai mari de 3 ani. Ideea este că, datoria a ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru neplata datorii catre asociatia de proprietari nectarya nectarya Buna ziua, Parintii mei sunt chemati in instanta in aceasta luna de catre Asociatia de Proprietari pentru neplata datoriilor acumulate din anul 2008 si pana ... (vezi toată discuția)