avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... drepturi salariale neachitate de catre societatea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

drepturi salariale neachitate de catre societatea aflata in insolventa?

Buna seara,
Cum credeti ca ar fi mai bine de procedat pentru recuperarea unor drepturi salariale restante de aproape 7 luni, de la o societate aflata in lichidare, dinaintea angajarii salariatului?!
cererea de admiterea a creantei este tardiva si inadmisibila, cred, intrucat s-a nascut ulterior deschiderii procedurii....
o actiune simpla pentru plata drepturilor salariale, ar fi suspendata in baza art 36 din legea 85/2006...deci?!:(
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 22:56, 29 Ianuarie 2013
Conform unei publicatii ce se ocupa de "CREANTE SALARIALE IN CAZUL INSOLVENTEI" semnata de dra. Loredana Lador (nu fac publicitate, citez o sursa) : "Potrivit legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta. Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asiguraca a fost inscris."
In cazul meu nu s-a intamplat asa pentru ca evidentele nu au fost depuse nici la peste trei luni de la deschiderea procedurii motiv pentru care va sfatuiesc sa procedati ca mine: LUPTATI-VA pentru drepturile dv.
Cu scuzele de rigoare ca intervin in acest topic, insa am si eu o intrebare oarecum in tema. Daca angajatorul nu mi-a achitat contributiile sociale (nici CAS, nici contributia la sanatate), nu numai cota sa, ci si partea aferenta mie (deci salariatului), deşi mi-a retinut lunar sumele respective, iar firma va intra foarrte curand in insolventa, ce trebuie sa fac eu ca sa nu raman cu datorie la fondul de sanatate (desi - repet - mie mi s-au retinut in fiecare luna, de zece anii de cand sunt angajat aici contributiile, insa angajatorul nu le-a virat)? Sunt o persoana cu probleme de sanatate si am nevoie de asistenţă medicală, deci de asigurare medicală, iar din cauză că angajatorul a deturnat banii luaţi de la angajaţi ţi nu i-a virat la fondul de sănătate, nu avem aceste contribuţii plătite. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul comunitar sau art.36 din legea nr.85/2006 ? viktorV viktorV Angajatorul meu, care nu mi-a platit salariul pe mai multe luni, este in insolventa. Administratorul judiciar, care-l reprezinta pe angajatorul meu, in ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor, firma in insolventa eduuard eduuard Ce mijloace de aparare au la dispozitie angajatii unei firme in insolventa, pentru a-si recupera salariile restante? Cat timp poate ramane in stadiul ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)