avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Drepturi salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Drepturi salariale

Buna ziua,
In data de 29 .11.2012 am solicitat incetarea contractului de munca prin demisie conform art. 81 (1) Codul Muncii cu un preaviz de 20 zile lucratoare astfel incat data de 31.12.2012 sa fie ultima zi de munca. La data cererii de demisie mai aveam un numar de 13 zile de concediu de odihna neefectuat pentru care am facut cerere de plata conform art.146 (4 ) din Codul Muncii. In data de 19.01.2013 am primit salariul pentru luna decembrie dar banii pt concediul de odihna neefectuat nu i-am primit si nici nu cred ca o sa-i primesc deoarece de regula domnul patron asa a procedat cu toti salariatii care au plecat din firma fie la cererea lor fie ca au fostdati afara.
Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a-mi recupera drepturile.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters257959 , utilizator 09:01, 21 Ianuarie 2013
Buna ziua, va puteti adresa cu o somatie angajatorului, ia in paralel puteti sesiza si ITM, in dependenta de raspunsul angajatorului, si de circumstantele si incalcarile depistate de catre ITM suneti in drept sa actionati agajatorul in jud pentru a va revendica drepruile salariale.

Succese

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata mireloi mireloi Lucrez in turism, la o societate de 1 an zile, in timpul acesta nu am beneficiat de concediu de odihna, am lucrat ore suplimentare,nu mi`a fost respectat ... (vezi toată discuția)
Drepturi in caz de demisie catalindmarin catalindmarin Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns In conditiile in care un angajat demisioneaza are dreptul la concediu de odihna in perioada de pana ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)