avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare persoane afiliate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare persoane afiliate

Care este regimul deducerii pentru beneficiarul unor prestari servicii primite de la o parte afiliata, in urmatoarele conditii:
Furnizorul, parte afiliata, este in sistemul TVA la incasare
Beneficiarul, parte afiliata, nu este in sistemul TVA la incasare.
Cum deduce beneficiarul: la data emiterii facturii, sau la data platii facturii.
Va rog si cu referiri din actele normative
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:51, 21 Ianuarie 2013
Cred ca cel mai bine va lamuriti studiind:
[ link extern ] ...
Nu pot accesa linkul dat de dvs.
va mai trimit inca o data . Poate reusiti
[ link extern ]
Furnizorul (aplica sistem tva la incasare) colecteaza la emiterea facturii, deoarece pt vinzari/prestari catre afiliati nu se aplica sistemul tva la incasare.

art 134^2
alin 6 ............Persoanele impozabile care au obligaţia aplicării sistemului TVA la încasare nu aplică sistemul pentru următoarele operaţiuni care intră sub incidenţa regulilor generale privind exigibilitatea TVA:
.
.
.
e) în cazul livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii pentru care beneficiarul este o persoană afiliată furnizorului/prestatorului potrivit art. 7 alin. (1) pct. 21.

Beneficiarul (nu aplica tva la incasare) deduce la momentul primirii facturi.

Norme art 145 (8) Prevederile art. 145 alin. (1^1) se aplică numai în cazul operaţiunilor taxabile, pentru care furnizorul/prestatorul este obligat să aplice sistemul TVA la încasare şi să înscrie în factură această menţiune conform prevederilor art. 155 alin (19) lit. p) din Codul fiscal, dar nu se aplică în cazul operaţiunilor pentru care furnizorul/prestatorul nu trebuie să aplice sistemul TVA la încasare potrivitfprevederilor art. 134^2 alin. (6) din Codul fiscal care sunt supuse la furnizor/prestatorfregulilor generale de exigibilitate conform prevederilor art. 1342 alin. (1) şi (2) şifprevederilor art. 145 alin. (1) din Codul fiscal la beneficiar.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare stmadalina stmadalina Buna ziua. Daca un furnizor care aplica sistemul \\"TVA la incasare\\" omite sa faca aceasta specificatie pe factura, care este obligatia mea ca ... (vezi toată discuția)
Tva-ul la incasare si compensarile George Moraru George Moraru In toata nebunia asta cu TVA-ul la incasare mai arunc si eu o piatra: Compensarea cu ordine de compensare a datoriilor reciproce intre doua firme se mai ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare - societati afiliate jade_0923 jade_0923 Speta: firma x aplica sistemul tva la incasare, firma y nu aplica. Ambele sunt societati afiliate. Firma Y factureaza bunuri catre firma X. Este cunoscut ... (vezi toată discuția)