avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... ALOCATIE EUROPEANA
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

ALOCATIE EUROPEANA

buna ziua .lucrez in italia cu contract de munca legal am doi copii care locuiesc cu tatal lor in romania unul e student iar celalat are 10 ani si este la o scoala speciala de surdo muti din bucuresti il duce la scoala luni si il ia sambata as dori sa stiu daca am dreptul la alocatie europeana cci de aici mi sa raspuns ca copilul ar tebui sa sta cu mine pentru a avea acest drept
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 22 Ianuarie 2013
De aceste alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.
imi puteti raspunde la ce institutii as putea sa ma adresez si care ar fi pasii de urmat va multumesc

Pentru obtinerea alocatiei europene, cei care au copii trebuie sa se adreseze atat institutiei care se ocupa cu plata prestatiilor familiale din Romania (AJPS), cat si celei din statul in care isi desfasoara activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in italia mimi7736 mimi7736 Ma intereseaza daca pot beneficia de alocatia europeana pt copiii mei,nascuti in Italia ambii,avem rezidenta aici si reditul tatalui care este insa italian ... (vezi toată discuția)
Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana allyyna_r allyyna_r buna ziua, am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta ... (vezi toată discuția)