avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copii in italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copii in italia

Ma intereseaza daca pot beneficia de alocatia europeana pt copiii mei,nascuti in Italia ambii,avem rezidenta aici si reditul tatalui care este insa italian scazut.Eu sunt casnica pt moment.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 24 Ianuarie 2014
Pentru obtinerea „alocatiei europene" trebuie să vă adresati instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din Romania (AJPS) şi/sau din Italia, la INPS competentă.

Alocaţiile 'europene' reprezintă o formă de prestaţii familiale care au ca scop asigurarea securităţii sociale pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi, şi membrii familiilor acestora, care au reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene şi desfăşoară o activitate salarială sau independentă într-unul dintre aceste state.
Aceste 'alocaţii' se acordă pentru copiii avuţi în îngrijire, ca şi alocaţiile care se acordă în România. Diferenţa constă în faptul că, urmare a desfăşurării unei activităţi salariale sau independente pe teritoriul unui alt stat membru UE, această alocaţie poate avea un cuantum mai mare (în majoritatea cazurilor), acest cuantum depinzând de legislaţia statului respectiv.

Procedura consta in completarea formularului E411 reprezentand cerere de informatii privind dreptul la prestatii familiale in statul de resedinta al membrilor familiei.

In prima faza, se va stabili statul competent care va acorda alocatia. Acest lucru depinde de natura activitatii desfasurate de catre parintii copilului/copiilor pe teritoriul Romaniei si/sau statului respectiv. Indiferent de care este statul competent, procedura de obtinere a „alocatiei” este aceeasi: completarea formularului E411.

De aceste alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.

Detalii gasiti
[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia europeana italia cfilip20 cfilip20 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca copilul meu poate beneficia de alocatia europeana daca se afla in urmatoarea situatie: Are 14 ani, tatal lui a plecat ... (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)