avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE ANGAJATILOR PRIN MIJLOACE DE SUPRAVEGHERE VIDEO IN INTERIORUL BIROURILOR

Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare legata de legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video si audio in interiorul birourilor unde acestia isi desfasoara activitatea. Astfel, este legal ca angajatorul (persoana juridica privata) sa instaleze camere de supraveghere video nu doar pe holurile cladirii unde-si are sediul social ci si in interiorul birourilor angajatilor societatii ? (fara acordul expres al angajatilor)
Art. 8 alin (3) din Decizia 52/2012 data de ANSPDCP prevede : "Nu este permisa prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supravegheat video in interiorul birourilor unde acestia isi desfasoara activitatea la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau a avizului ANSPDCP"
In contextul articolului mentionat ... care sunt situatiile prevazute expres de lege ?
Angajatorul doreste doar monitorizarea activitatilor desfasurate de catre angajati la locul de munca. (pentru acest motiv se pot amplasa camere in interiorul birourilor?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Supravegherea video la locul de munca ayslefm79 ayslefm79 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Fratele meu lucreaza la o firma de transpor persoane,privata.Patronul vrea sa le monteze sisteme de supraveghere ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere vizual si audio Dana Muresan Dana Muresan Buna, as dori sa ma lamuriti cu o chestiune, este legal ca angajatorul sa instaleze in incinta birourilor unde lucraza angajatii camere de filmat care sa ... (vezi toată discuția)