avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte la acelas angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte la acelas angajator

Bunaseara. O sa radeti dar e adevarat: un angajat are 2 contracte de munca la acelas angajator, in acelas departament, cu aceeasi functie, cu acelas salariu. Va primii salariu de 2 ori?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 22 Ianuarie 2013
Da.

Codul muncii:

ART. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Trebuie observat ca legea nu cuprinde niciun fel de restrictii, adica:
- se va putea cumula un contract cu norma intreaga nu numai cu un contract cu fractiune de norma, dar chiar si cu un alt contract cu norma intreaga;
- se vor putea cumula nu numai activitati diferite, dar chiar si contracte de munca ce privesc desfasurarea aceleiasi activitati.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim rak0770 rak0770 Un salariat mai are CIM cu norma intreaga si la armata. Eu il pot angaja cu 8 ore? (vezi toată discuția)
Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot sa am mai multe cim la acelas angajator bizica bizica Pot sa lucrez pe firma mea cu 2 ore Economist(pentru a-mi tine evidenta contabila) si cu 6 ore Lucrator comercial? Sau pot sa fiu incadrat cu 8 ore ca si ... (vezi toată discuția)