avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa oblig vecinul sa isi repare balconul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa oblig vecinul sa isi repare balconul?

Buna,
Locuiesc intr-un apartament la parterul unui bloc. Vecinii de la etajul 1 au balcon la sufrageria lor, eu nu am. De fiecare data cand ploua sau ninge se infiltreaza apa pe la unul din colturile balconului care este deteriorat si deja am igrasie (balconul lor nu este inchis). Pot sa ii oblig sa isi repare fisura de la balcon?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:54, 23 Ianuarie 2013

Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru reparatii

Initial notificati oficial proprietarul in cauza cu obligatia de a executa reparatia
In caz de dezinteres din partea proprietarului in cauza sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
Pentru preintampinarea situatiilor neplacute,incheiati asigurare facultativa a locuintei care sa prevada si aceasta clauza si in cazul repetarii infiltratiei sesizati asiguratorul care va deschide dosar de dauna,va constatata si va consemna prejudiciile cauzate la proprietatea dvs ,va acorda c/v prejudiciu si ulterior se instituie cu actiune in regres impotriva vinovatului
Dar cu vorba buna, cu cateva rugaminti ati incercat ?. Nu de alt ceva dar, poate nu se merita sa va stricati relatiile cu vecinii, nu se stie niciodata cand o sa aveti nevoie de ei si atunci... .
Incercati o discutie cu presedintele asociatiei. Poate nu este singurul balcon in aceasta situatie. Daca mai sunt si alte cazuri de acest fel, asociatia poate prevede reparatia balcoanelor in bugetul pe anul 2013, aprobat in adunarea generala din primul trimestru al anului si la vara se poate face reparatia.
In acest fel suportati toti costul reparatiilor si beneficiati toti de confort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme infiltratii balcon iulia_ iulia_ buna ziua. am urmatoarea problema s locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii balcon radu mihaela radu mihaela sunt din constanta si am o problema cu cele doua balcoane ale apartamentului. Datorita infiltratiilor din balconul vecinului de deasupra care are balcoanele ... (vezi toată discuția)
Refuzul presedintelui de bloc de a efectua reparatii la spatiul comun elidora elidora Buna ziua. La baza blocului in care locuiesc exista o bordura (margine) care este fisurata de 2-3 ani. Anul acesta, observand ca fisura s-a adancit si bordura ... (vezi toată discuția)