Bună ziua
locuiesc într-un ap cu 2 balcoane ,iar de la vecina de deasupra mea de fiecare dată când plouă se infiltrează apa prin rosturile neastupate de la geamurile termopan la unul din balcoane și curge prin tavan în balcon la mine al 2 -le-a balcon nu îl are închis și toată apa de ploaie care se strânge la ea în balcon la fel s-a infiltrat în tavan la mine si curge inclusiv înăuntru în sufragerie formând o gaură prin care curge ca la robinet
i-am zis în nenumărate rânduri să repare și-mi zice ca nu are vreo obligație de a repara problema la balcoane, ca sunt la exterior
vă rog ajutați-mă . ce pot face legal să rezolv această problemă
Atat timp cat balconul este proprietate individuala a vecinei, ea este obligata sa se asigure ca nu va produce pagube.
De altfel, legea 196/2018 spune clar la art 30, alin 4 ca " În cadrul proprietății individuale, proprietarul are obligația să păstreze și să întrețină în stare de funcționare și siguranță spațiile [...] pe cheltuiala sa, astfel încât să nu aducă prejudicii celorlalți proprietari din condominiu". Tot aceeasi lege spune ca "Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații"
Din pacate, daca vecina refuza sa remedieze problema, singura varianta este o dati in judecata.
Hidroizolatie balcon
giginio
Buna ziua,am integrat balconul ca spatiu de locuit,unindu-l cu sufrageria,dar am o mare problema cu infiltrarea apei din balconul vecinei de deasupra(mentionez ... (vezi toată discuția)
Infiltratii apa balcon
Nnutas
Buna, locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Am achizitionat apartamentul in 2017, iar pe la mijlocul anului 2018 am finalizat renovarea acestuia. La ... (vezi toată discuția)