avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,
Ma intereseaza daca cei 2 proprietari(frati) ai unui imobil (act mostenire), pot face donatie, in nume comun, catre doi copii (majori, cate unul al fiecaruia), pentru a evita formalitatile si timpul pierdut cu iesirea din indiviziune, rezerva succesorala nefiind afectata.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:42, 28 Ianuarie 2013
Cred ca aveti dreptate, s-a facut un cadastru pentru proiectul de extindere a locuintei, dar dupa extinderea efectiva, nu s-a mai refacut cadastrul...Multumesc.
Contactati un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru pentru a intocmi toate formalitatile prealabile (documentatie cadastrala + intabulare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu dezmembrarea proprietatii helgapopa helgapopa Vrau sa cumpar o casa care face parte dintr-o proprietate formata din 2 cladiri construite pe un teren comun, mare. Terenul trebuie impartit, cu prevederea ... (vezi toată discuția)
Act de dezmembrare tibi12 tibi12 Bunicii s-au hotarat sa-mi vanda jumatate din casa si din terenul aferent. au act v-c, titlu de proprietate, mai trebuie sa facem cadastru si intabulare. cum ... (vezi toată discuția)