avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa cu dezmembrarea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa cu dezmembrarea proprietatii

Vrau sa cumpar o casa care face parte dintr-o proprietate formata din 2 cladiri construite pe un teren comun, mare. Terenul trebuie impartit, cu prevederea unui culoar de acces spre casa.

Care sunt exact etapele unei tranzactii sigure intr-un asemenea caz?
Din cate mai stiu, ar fi necesara intai dezmembrarea de catre proprietarul actual, printr-un act notarial. Cum se leaga aceasta operatie de cadastru si intabulare? Ce acte ar trebui sa prezinte vanzatorul la momentul tranzactiei?
Cadastrul noii proprietati (cea care se vinde) si prima ei intabulare le pot face eu, dupa cumparare, sau trebuie sa le faca vanzatorul, prealabil tranzactiei?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
helgapopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 15:13, 1 Noiembrie 2012
Vanzatorul poate face in prealabil actul de dezmembrare (la notar), in scopul caruia va efectua mai intai documentatia cadastrala (trebuie sa contacteze un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru si-i va explica ce doreste). Urmare a acestui act, se va face intabularea pe cele doua proprietati distincte, dupa care incheiati contract de vanzare cumparare pentru cea pe care doriti sa o achizitionati. Se poate face, ca alternativa, contract de vanzare cumparare cu dezmembrare, care va include ambele operatiuni intr-un singur act, dar in prealabil tot trebuie intocmita documentatia cadastrala pentru dezmembrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de dezmembrare tibi12 tibi12 Bunicii s-au hotarat sa-mi vanda jumatate din casa si din terenul aferent. au act v-c, titlu de proprietate, mai trebuie sa facem cadastru si intabulare. cum ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)